Για το ψωμί γεμιστό
Ξεκινάμε το γεμιστό ψωμί, βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη.
Τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
Διαλύουμε το αλάτι σε 1 φλ. χλιαρό νερό.
Το ρίχνουμε στα υλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Συμπληρώνουμε λίγο νερό μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.
Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την ζυμώνουμε δυνατά για 10 λεπτά κάνοντας τραβήγματα της ζύμης, τεντώνοντάς την και επαναφέροντάς την.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και βάζουμε τη ζύμη.
Καλύπτουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ο χρόνος φουσκώματος ποικίλλει ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Όσο πιο ζεστό είναι ένα μέρος τόσο πιο γρήγορα φουσκώνει η ζύμη.
Ακόμα και στο ψυγείο θα φουσκώσει, αλλά θα αργήσει πολύ.
Σε μπολ βάζουμε τη φέτα, το λάδι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τις ελιές και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Τα ρίχνουμε στην ήδη φουσκωμένη ζύμη.
Ζυμώνουμε καλά, να εγκλωβιστούν μέσα στη ζύμη τα υλικά.
Αν κολλάει πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.
Κάνουμε βαθούλωμα στη μέση και βάζουμε λίγα λαχανικά.
Πλάθουμε μακρόστενα καρβελάκια. Τα πλαταίνουμε πατώντας τα ελαφρά.
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένη λαμαρίνα. Αραιά γιατί φουσκώνουν και κολλάνε.
Τα σκεπάζουμε καλά. Αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο για περίπου 40 λεπτά.
Χτυπάμε το αβγό με το γάλα και τ’ αλείφουμε γύρω-γύρω.
Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνειά τους με κοφτερό μαχαίρι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά, έως ότου ροδίσουν καλά.
Διαβάστε οπωσδήποτε και τα 12 μυστικά μου για το καλύτερο σπιτικό ψωμί!