• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 250 γραμ. ρεβύθια βρασμένα και στραγγισμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 1½ φλ. ταχίνι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
  • αλάτι
  • λίγο μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
  • Για τις τραγανές πίτες
  • 6 αραβικές πίτες μεγάλες λεπτές
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ρεβυθοσαλάτα με ταχίνι και τραγανές πίτες

    Για τη ρεβυθοσαλάτα με ταχίνι

    τοποθετούμε πρώτα τα ρεβύθια στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες. Ρίχνουμε στα ρεβύθια το σκόρδο και το ταχίνι και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε, να ενωθούν τα υλικά για τη ρεβυθοσαλάτα με ταχίνι. Τέλος, λίγο λίγο (το μίξερ πάντα σε λειτουργία) προσθέτουμε το ελαιόλαδο με ροή κλωστής.

    Κόβουμε τις πίτες σε κομμάτια και τις ανοίγουμε στη μέση. Βουτάμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε 1΄ από κάθε πλευρά. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Σερβίρουμε τη ρεβυθοσαλάτα σε πιατέλα, περιχύνουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Extra tip

    Για να βράσουμε τα ρεβύθια τα μουλιάζουμε σε νερό με 1 κ.γλ. σόδα την προηγούμενη νύχτα. Ξεπλένουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ρεβύθια μαγειρεμένα (φούρνου ή σούπα) αφού τα στραγγίσουμε καλά.

    Δείτε και όλα τα μυστικά μου για να διαλέγετε και να μαγειρεύετε πάντα σωστά τα όσπρια.

     

    Μετά τη ρεβυθοσαλάτα με ταχίνι, δείτε και την παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×