Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόβουμε πρώτα όλα τα λαχανικά σε μικρά μικρά καρέ.
- Σιγοβράζουμε τον ζωμό σε χαμηλή φωτιά να διατηρείται ζεστός.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το πράσο ψιλοκομμένο και το σκόρδο σπασμένο.
- Σοτάρουμε για 5 με 6 λεπτά να γίνουν διάφανα τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κολοκύθι, το καρότο, την πιπεριά και αφήνουμε να σοταριστούν για 2 με 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το υγρό.
- Προσθέτουμε 1 φλ. ζεστό ζωμό την φορά.
- Κάθε φορά που απορροφάει τα υγρά του συμπληρώνουμε ζωμό. Ανακατεύουμε τακτικά.
- Μετά από 10 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε τα φασολάκια και τον αρακά.
- Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για περίπου 25 λεπτά συνολικά από την ώρα που ξεκινάμε.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Στο τέλος αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα εκτός φωτιάς κι ανακατεύουμε να χυλώσει καλά.
- Πασπαλίζουμε το ριζότο λαχανικών με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.