Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε πρώτα τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μικρό μπολ και τα περιχύνουμε με 2 φλιτζάνια καυτό ζωμό (από τον συνολικό της συνταγής). Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ανακτήσουν την υγρασία τους.
- Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε σφιχτά με τα χέρια και σουρώνουμε τον ζωμό μουλιάσματος μέσα από ψιλή σήτα ή τούλι. Πετάμε το κατακάθι (περίπου ½ φλιτζάνι).
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα, και τοποθετούμε ένα μικρό πυράντοχο σκεύος στη μεσαία σχάρα να ζεσταθεί.
- Σε μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2–3 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια και τα πορτσίνι και τα αφήνουμε 2–3 λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το θυμάρι.
- Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστούν οι αλκοόλες για 1–2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον καυτό ζωμό και το σουρωμένο υγρό των μανιταριών.
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση για 1–2 λεπτά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο καυτό πυράντοχο σκεύος και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Σε αυτό το στάδιο το ριζότο είναι μισοέτοιμο και έχει λίγη σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Ψήνουμε για επιπλέον 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως, σε απλωτά πιάτα ώστε να σταματήσει ο βρασμός.
- Γαρνίρουμε με φλούδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.









