• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
7
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 250 γραμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 2 φλ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 6 φλ. ζωμός κότας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 κ.σ. ανθόγαλο Κρήτης
  • λίγα φλέικς παρμεζάνας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ριζότο με άγρια μανιτάρια και ανθόγαλο Κρήτης

    Ριζότο με άγρια μανιτάρια και ανθόγαλο Κρήτης

    Αυτή η συνταγή για ριζότο με μανιτάρια και ανθόγαλο Κρήτης θα τους ξετρελάνει όλους! Πρέπει να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

    Για το ριζότο με μανιτάρια και ανθόγαλο Κρήτης

    • Βάζουμε τα πορτσίνι σε μπολ και τα καλύπτουμε με 1 φλ. βραστό νερό.
    • Καλύπτουμε το μπολ και αφήνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια να σταθούν για 15 με 20 λεπτά να ανακτήσουν την υγρασία τους.
    • Τα στραγγίζουμε καλά και σουρώνουμε το νερό τους σε ψιλή σήτα.
    • Το προσθέτουμε στο ζωμό κότας και τον διατηρούμε ζεστό να σιγοβράσει σε κατσαρόλα.
    • Σε τηγάνι βαθύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
    • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για 3 με 4 λεπτά.
    • Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
    • Προσθέτουμε τα πορτσίνι και τα φρέσκα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
    • Ρίχνουμε το κονιάκ.
    • Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
    • Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντάς το.
    • Προσθέτουμε 1 κουτάλα ζωμό στο ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
    • Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό, μία κουτάλα τη φορά, περιμένοντας να τον απορροφήσει το ρύζι πριν προσθέσουμε την επόμενη κουτάλα.
    • Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να σκάσει το ρύζι για 20 λεπτά.
    • Προς το τέλος, ο ζωμός που δεν θα απορροφάται θα αρχίσει να γίνεται κρέμα με το άμυλο του ρυζιού.
    • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
    • Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το ανθόγαλο Κρήτης, ανακατεύοντας πολύ καλά.
    • Σερβίρουμε αμέσως το ριζότο σε τέσσερα πιάτα και γαρνίρουμε με φλέικς παρμεζάνας.

    Μετά τη μοναδική αυτή συνταγή με ανθόγαλο Κρήτης, δείτε και την παρακάτω

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται