Το ψάρι στο φούρνο με μπάμιες είναι μια κατεξοχήν καλοκαιρινή συνταγή που είναι τέλεια για κυριακάτικο...

Το ψάρι στο φούρνο με μπάμιες είναι μια κατεξοχήν καλοκαιρινή συνταγή που είναι τέλεια για κυριακάτικο τραπέζι.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε

Για το ψάρι με μπάμιες στο φούρνο

  • 2-2½ kg ροφός
  • 1½ kg μπάμιες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Επιλέγουμε μπάμιες τρυφερές, αλατίζουμε, τις περιχύνουμε με ξύδι και τις αφήνουμε στον ήλιο

    Ψήνουμε σκεπασμένο στην αρχή, μετά ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε

     

    Για το ψάρι

    Καθαρίζουμε πρώτα το ψάρι, το πλένουμε καλά και το τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι.

    Το αλατίζουμε και το σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα.

    Για τις μπάμιες

    Διαλέγουμε μπάμιες τρυφερές, αφαιρούμε το κοτσανάκι (καπελάκι) τους και καθαρίζουμε περιμετρικά του.

    Τις αραδιάζουμε σε ταψάκι, αφού τις πλύνουμε και τις στραγγίσουμε.

    Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και περιχύνουμε με 1 ποτήρι ξίδι.

    Τις αφήνουμε στον ήλιο σκεπασμένες με τουλπάνι για μία ώρα.

    Αφού βγάλουν τα σάλια τους, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι.

    Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3΄-4΄.

    Προσθέτουμε τότε το σκόρδο και τις μπάμιες και σοτάρουμε για 6΄-7΄.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 10΄.

    Τέλος προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό.

    Για το ψήσιμο

    Σε ταψί τοποθετούμε το ψάρι ολόκληρο και ρίχνουμε από πάνω τις μπάμιες.

    Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45΄ στους 200°C στις αντιστάσεις.

    Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15΄στους 180°C.

    Το ψάρι είναι ψημένο όταν ξεκολλάει εύκολα η σάρκα του από το κόκαλο.

    τουρλού στο φούρνο
    Διαφήμιση

    Εσείς με τι ψωμί θα συνοδέψετε το φαγητό σας;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται