Για το vegan σαλάμι σοκολάτας
Για το vegan σαλάμι σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο και χωρίς αυγά, ψιλοκόβουμε τα 100 γραμ. φουντούκια και αλέθουμε τα υπόλοιπα.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ τα ανακατεύουμε. Γίνεται σαν πηχτός χυλός.
Το παγώνουμε να πήξει, για να μπορούμε να το πλάσουμε και να του δώσουμε σχήμα ρολού.
Πλάθουμε σε ρολά (2- 3 μικρά ρολά), τυλίγουμε με μεμβράνη ή λαδόκολλα και βάζουμε στην κατάψυξη.
Αφού σφίξει το vegan σαλάμι σοκολάτας, το κόβουμε σε φέτες και το απολαμβάνουμε.
Εναλλακτικά το βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Αφού πήξει το κόβουμε σε κομματάκια. Το διατηρούμε στο ψυγείο.
Ένα γλυκό χωρίς τύψεις που μας δίνει ενέργεια και όλα τα οφέλη των υλικών super foods που χρησιμοποιήσαμε.
Ενημερωθείτε για την διατροφική αξία των υπερτροφών που σας δίνω στα υλικά και θα καταλάβετε για πιο λόγο θα χαίρεστε και θα απολαμβάνετε την κάθε μπουκιά. Είναι τέλειο.
Μυστικό
Το μείγμα πρέπει να είναι μαλακό για να πλάθεται εύκολα. Αφού παγώσει θα γίνει σαν πλαστελίνη και θα δώσετε σχήμα πιο εύκολα. Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό πορτοκάλι επιπλέον.