Το vegan σαλάμι είναι ένα υπέροχο γλυκό με βιολογικά υλικά, πολλές υπερτροφές και μεγάλη διατροφική αξία. Είναι σκέτη απόλαυση!

Το vegan σαλάμι είναι ένα υπέροχο γλυκό με βιολογικά υλικά, πολλές υπερτροφές και μεγάλη διατροφική αξία. Είναι σκέτη απόλαυση!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το vegan σαλάμι σοκολάτας

  • 125 γρ. κακάο 0% λιπαρά (βιολογικά προϊόντα)
  • 170 γρ. βούτυρο καρύδας μαλακό (στα βιολογικά προϊόντα)
  • 300 γρ. ωμά φουντούκια
  • 2 κ.σ. σπόρους Chia (σε όλα τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων)
  • 2 κ.σ. λιναρόσπορο αλεσμένο
  • 1/2 φλ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
  • 25 χουρμάδες αποξ. αλεσμένοι ή χοντροκομμένοι
  • 4 κ.σ. σταφίδες μαύρες
  • 4 κ.σ. κράνμπερι
  • 200 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (λιωμένη)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μαλακό μείγμα

    Για το vegan σαλάμι σοκολάτας

    Για το vegan σαλάμι σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο και χωρίς αυγά, ψιλοκόβουμε τα 100 γραμ. φουντούκια και αλέθουμε τα υπόλοιπα.

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ τα ανακατεύουμε. Γίνεται σαν πηχτός χυλός.

    Το παγώνουμε να πήξει, για να μπορούμε να το πλάσουμε και να του δώσουμε σχήμα ρολού.

    Πλάθουμε σε ρολά (2- 3 μικρά ρολά), τυλίγουμε με μεμβράνη ή λαδόκολλα και βάζουμε στην κατάψυξη.

    Αφού σφίξει το vegan σαλάμι σοκολάτας, το κόβουμε σε φέτες και το απολαμβάνουμε.

    Εναλλακτικά το βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

    Αφού πήξει το κόβουμε σε κομματάκια.  Το διατηρούμε στο ψυγείο.

    Ένα γλυκό χωρίς τύψεις που μας δίνει ενέργεια και όλα τα οφέλη των υλικών super foods που χρησιμοποιήσαμε.

    Ενημερωθείτε για την διατροφική αξία των υπερτροφών που σας δίνω στα υλικά και θα καταλάβετε για πιο λόγο θα χαίρεστε και θα απολαμβάνετε την κάθε μπουκιά. Είναι τέλειο.

    Διαφήμιση

    Μυστικό

    Το μείγμα πρέπει να είναι μαλακό για να πλάθεται εύκολα. Αφού παγώσει θα γίνει σαν πλαστελίνη και θα δώσετε σχήμα πιο εύκολα. Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό πορτοκάλι επιπλέον.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×