Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ
Εξοπλισμός
Ραβδομπλέντερ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ
Εκτέλεση
- Για την δροσερή σαλάτα ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα φέτας.
- Ζεσταίνουμε το γάλα και το αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε μέσα την φέτα σε τρίμματα. Λιώνουμε την φέτα στο ζεστό γάλα.
- Λιώνουμε με ένα πιρούνι ή πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ για βελούδινη υφή.
- Παγώνουμε για λίγο να γίνει δροσερή η σάλτσα φέτας.
- Κόβουμε τα ντοματίνια, το αγγούρι και το κρεμμύδι σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, την ρίγανη και λίγο αλάτι.
- Ανακατεύουμε κι αφήνουμε 5’ να μαριναριστούν τα λαχανικά και να βγάλουν τους χυμούς τους.
- Βάζουμε την δροσερή σαλάτα σε ένα ανοιχτό σκεύος.
- Ραντίζουμε με λίγη σάλτσα φέτας.
- Προσθέτουμε τα μαριναρισμένα λαχανικά και ότι υγρό έχει μείνει στο μπολ.
- Προσθέτουμε τις ελιές και τα καπαρόφυλλα.
- Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα φέτας.
- Γαρνίρουμε με τρυφερά φύλλα δυόσμου και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Μαρινάροντας την ντομάτα το αγγούρι και το κρεμμύδι αποκτούν μεγαλύτερη γευστική ένταση και βγάζουν πιο έντονο το άρωμα τους.
- Μπορείτε να φτιάξετε πιο αραιή σάλτσα φέτας προσθέτοντας λίγο επιπλέον γάλα.