Σαλάτα Καπριτσιόζα

Υλικά

Για την σαλάτα Καπριτσιόζα

  • 160 γρ. χοντροκομμένα ανάμεικτα λόλα πράσινη-λόλα κόκκινη και ρόκα
  • 100 γρ. baby σπανάκι
  • 1 βρασμένο παντζάρι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 2 καρότα (κομμένα σε λεπτές φέτες κατά μήκος)
  • 1 μανταρίνι (κομμένο σε φέτες)
  • 1 ρόδι (καθαρισμένο)
  • 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου

Για το ντρέσινγκ μανταρίνι

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. χυμό μανταρινιού
  • Λίγο ξύσμα μανταρινιού
  • Λίγο αλάτι

Για την σαλάτα καπριτσιόζα

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε κατά μήκος σε μαντολίνο, δηλαδή σε λεπτές και φαρδιές λωρίδες, σαν παπαρδέλες.

Σε μια σαλατιέρα, βάζουμε την πράσινη λόλα, την κόκκινη λόλα και τη ρόκα  σε μεγάλα κομμάτια.

Προσθέτουμε τα φύλλα από το baby σπανάκι.

Βάζουμε το παντζάρι σε φέτες, τις λωρίδες καρότο και πασπαλίζουμε με το ρόδι και το φιλέ αμυγδάλου. Αν προβληματίζεστε για το πώς θα καθαρίσετε το ρόδι, ρίξτε μια ματιά εδώ.

Χτυπάμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αν σας άρεσε η σαλάτα καπριτσιόζα, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή:

https://www.argiro.gr/recipe/salata-kapritsioza/