Σαλάτα καρότο με ντρέσινγκ εσπεριδοειδών

Υλικά

Για τη σαλάτα καρότο

  • 6 μεγάλα καρότα
  • Τα πράσινα φύλλα από τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. σταφίδα μαύρη
  • 2 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Για το dressing

  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 πρέζα/ες κύμινο
  • 1 πρέζα/ες κανέλα
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα καρότα στο κοπτικό ή σε χοντρό τρίφτη.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τα πράσινα φύλλα κρεμμυδιών, τη σταφίδα, το αμύγδαλο και το φρέσκο τζίντζερ.

Προσθέτουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

Στύβουμε στη σαλάτα χυμό από μισό πορτοκάλι.

Βάζουμε λίγο αλάτι μέσα στη καροτοσαλάτα.

Ανακατεύουμε να μαριναριστούν τα υλικά μέχρι να ετοιμάσουμε το dressing της σαλάτας.

Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και χτυπάμε ελαφρά με ένα σύρμα.

Περιχύνουμε την καροτοσαλάτα.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 30′.

Την σερβίρουμε δροσερή.

https://www.argiro.gr/recipe/salata-karoto-me-ntresingk-esperidoeidon/