Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ
Συμβουλή Ειδικού
Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Πρόκειται για μία σαλάτα αλλά στην ουσία είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Το κοτοπουλο και η κινοα δίνουν μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών, απαραίτητων για την ενίσχυση του μυϊκού, ανοσοποιητικού και ορμονικού συστήματος. Επίσης η κινόα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι πιπεριές, η ρόκα και το σπανάκι εμπλουτίζουν τη συνταγή προσφέροντας βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε πρώτα την κινόα σε σουρωτήρι, κάτω από τρεχούμενο νερό και τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα.
- Σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 12 με 15 λεπτά να σκάσει η κινόα.
- Τη σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες τοποθετούμε το φιλέτο κοτόπουλο.
- Το χτυπάμε να πλατύνει όσο περισσότερο γίνεται.
- Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε το φιλέτο, για 3 με 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Το βγάζουμε από το τηγάνι και το πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε την κινόα και το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με κομματάκια τυριού.
ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing εκτός από το ελαιόλαδο.
- Με ένα σύρμα ανακατεύουμε και ρίχνουμε με ροή κλωστής το ελαιόλαδο μέχρι να πυκνώσει.
- Περιχύνουμε τη σως στη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.