Σαλάτα μαρούλι με άνηθο και φέτα

Συνταγή για σαλάτα μαρούλι με άνηθο και φέτα! Φανταστική σαλάτα με iceberg, μυρωδικά, φέτα και μία μοναδική κρέμα τυριού από την Chef Γεωργιάννα Χιλιαδάκη! Δοκιμάστε την οπωσδήποτε.

6

10 λεπτά

10 λεπτά

Σαλάτα μαρούλι με άνηθο και φέτα σε βαθύ πιάτο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΤΥΡΙΟΥ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΤΥΡΙΟΥ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΑΝΗΘΟ

  1. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στα μαρούλια (το ψιλό αλάτι), τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο γκριλ (ή σε σχαροτήγανο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν αλλά να παραμείνουν τραγανά και να σχηματίσουν σχαριές από όλες τις πλευρές.
  2. Βάζουμε τα μαρούλια σε μια πιατέλα. Τα αλατίζουμε πολύ ελαφρά με τον ανθό του αλατιού, ραντίζουμε με πολύ ξύδι sherry.
  3. Προσθέτουμε τη φέτα και αρκετή σάλτσα κρέμας τυριού.
  4. Πρέπει να σιγουρευτούμε πως τα υλικά έχουν πάει ανάμεσα από όλα τα στρώματα του μαρουλιού.
  5. Τελειώνουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και ελαιόλαδο.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΤΥΡΙΟΥ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το νερό σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  2. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα τυριού ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε τον ανθό του αλατιού.
  3. Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέτουμε σκόρδο, ελαιόλαδο, πιπέρι και χυμό λεμονιού.
  4. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Το σουρώνουμε σε ένα σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει. 
  6. Την μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  7. [adrotate banner=”33″]
  8. H σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2 μέρες.
  9. Ευχαριστούμε την Γεωργιάννα Χιλιαδάκη από τα εστιατόρια Funky Gourmet και OPSO για την παραχώρηση της συνταγής της και την φωτογράφο μας Κατερίνα Αυγερινού @Katerina_Avgerinou_photography.
  10. Διαβάστε πως πλένουμε σωστά τα λαχανικά μας και ποια λαχανικά και πόσο καιρό διατηρούνται στην κατάψυξη.
Απόρρητο