Σαλάτα με άγριο ρύζι και σιτάρι

Σιτάρι βρασμένο σαλάτα με άγριο ρύζι, ροβίτσα, κολοκυθόσπορο και ρόδι. Νόστιμη, θρεπτική με ευεργετική δράση στον οργανισμό μας.

Εύκολη
0:30

2 - 3

10 λεπτά

20 λεπτά

αγριο ρυζι - σιταρι βρασμενο σαλατα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΡΟΔΙΟΥ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΡΟΔΙΟΥ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε ξεχωριστά το σιτάρι, τη ροβίτσα και το άγριο ρύζι σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα αναμείξουμε με τα τρυφερά φύλλα της σαλάτας.
  3. Για εξοικονόμηση χρόνου, μπορούμε να τα βράσουμε από την προηγούμενη ημέρα.
  4. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ ροδιού σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά με καπάκι και ανακινούμε να ομογενοποιηθούν.
  5. Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα βαθύ μπολ.
  6. Τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ λίγο πριν από το σερβίρισμα.
  7. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Tips

  • Αν χρησιμοποιήσετε αναποφλοίωτο σιτάρι θα πρέπει να το μουσκέψετε από την προηγούμενη ημέρα και μετά να το βράσετε. Αν χρησιμοποιήσετε αποφλοιωμένο σιτάρι το καλύπτετε με κρύο νερό και βράζετε για περίπου 25 ώστε να κρατάει ελαφρά.
  • Για το άγριο ρύζι χρησιμοποιήστε καλύτερα προ βρασμένο άγριο ρύζι. Το βάζετε στην κατσαρόλα το καλύπτετε με νερό και από την ώρα που θα πάρει βράση χρειάζεται περίπου 20’ βράσιμο.
Απόρρητο