• προετοιμασία 5 λεπτά
3

Για την σαλάτα

  • 200 γρ. τρυφερά μαρουλάκια Φρεσκούλης (1 συσκευασία)
  • 30 γρ. παστέλι
  • Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • Λίγα κόκκινα φρούτα

Για το ντρέσινγκ κόκκινων φρούτων

  • 1 φλ. κόκκινα φρούτα φρέσκα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. λεμόνι χυμό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πλύνε τις φράουλες με το κοτσάνι για να μην απορροφήσουν νερό.

    Πρόσθεσε στην σαλάτα το ντρέσινγκ πάντα την τελευταία στιγμή για να είναι φρέσκια και δροσερή.

    Πρόσθεσε λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου στο γαρνίρισμα, για έξτρα φρεσκάδα.

    Για το ντρέσινγκ

    Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας με τις φράουλες και τα φρούτα του δάσους,

    Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φρούτα.

    Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις φράουλες και τις κόβουμε σε κομμάτια.

    Βάζουμε τις φράουλες και τα φρούτα του δάσους στο μπλέντερ.

    Προσθέτουμε το μέλι, το βαλσαμικό, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε για 30” μέχρι να γίνουν μια λεία και ρευστή κρύα σάλτσα.

    Για την σαλάτα

    Βάζουμε τη σαλάτα με τα τρυφερά μαρουλάκια σε ένα μεγάλο μπολ.

    Κόβουμε κομμάτια το παστέλι και το ρίχνουμε πάνω στη σαλάτα.

    Προσθέτουμε στη σαλάτα με το παστέλι, και τα κόκκινα φρούτα, φράουλες σε κομμάτια και φρούτα δάσους.

    Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε τη σαλάτα.

    Ανακάτεψε την σαλάτα σου με το ντρέσινγκ πάντα τελευταία στιγμή, για πιο δροσερό αποτέλεσμα.

    Σερβίρουμε αμέσως την σαλάτα με λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου.

    Αν αγαπάς τις σαλάτες, δες και την παρακάτω.

    παραδοσιακή σαλάτα με λάδι άνηθου
    Διαφήμιση

    Εσείς τι θα φτιάχνατε με φράουλες;

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται