Για τα καραμελωμένα καρύδια
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τα καρύδια και τα αφήνουμε να ζεσταθούν και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτουμε και την ζάχαρη.
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει και να καλύψει ολόγυρα τα καρύδια.
Όταν λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύντας τα υλικά με λαδωμένο κουτάλι.
Πρέπει κάθε καρύδι να ντυθεί με καραμέλα, χωρίς να πάρει πολύ χρώμα η καραμέλα.
Γι’ αυτό όλα πρέπει να γίνουν με γρήγορες κινήσεις.
Βγάζουμε τα καραμελωμένα καρύδια σε αντικολλητικό χαρτί ή επιφάνεια σιλικόνης.
Αφήνουμε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η καραμέλα.
Για τη σαλάτα
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ανοιχτή πιατέλα.
Απλώνουμε πρώτα τα φύλλα σαλάτας, βάζουμε τα φρούτα κομμένα σε λεπτές φέτες.
Προσθέτουμε τα cranberries και το ρόδι.
Τέλος προσθέτουμε τα καραμελωμένα καρύδια και το τυρί.
Για το ντρέσινγκ
Βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ.
Τα ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα τελευταία στιγμή.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Για το σερβίρισμα
Μπορείτε να την σερβίρετε σαν μια εντυπωσιακή σαλάτα συνοδεύοντας τέλεια τα γιορτινά σας γεύματα όμως μπορεί να γίνει και ένα πλήρες γεύμα.
Μια γιορτινή σαλάτα γεμάτη αρώματα με πικάντικη γεύση που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε γιορτινό τραπέζι.