Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C στον αέρα.
- Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάλτε τις γλυκοπατάτες και από πάνω ρίξτε το λάδι.
- Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια, ρίξτε το σκόρδο το μπρόκολο, το κρεμμύδι και ψήστε για άλλα 10 λεπτά περίπου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε τα βρασμένα ρεβύθια και προσθέστε τα υλικά της σάλτσας.
- Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τοποθετήστε το σπανάκι σε ένα μπολ, από πάνω τα ρεβίθια και τέλος τα ψητά λαχανικά.
- Πασπαλίστε με αμύγδαλα, σταφίδες και σύκα.
- Περιχύστε με τη σάλτσα που περίσσεψε και απολαύστε τη σαλάτα με ψητά λαχανικά για ένα ισορροπημένο γεύμα.