Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C με αέρα.
- Απλώστε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και περιχύστε τες με το ελαιόλαδο.
- Ψήστε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο, το μπρόκολο και το κρεμμύδι και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμη 10 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα βρασμένα ρεβίθια και προσθέστε τα υλικά της σάλτσας. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τοποθετήστε το σπανάκι σε ένα μπολ, προσθέστε από πάνω τα ρεβίθια και στη συνέχεια τα ψητά λαχανικά.
- Πασπαλίστε με αμύγδαλα, σταφίδες και σύκα.
- Τέλος, περιχύστε με την υπόλοιπη σάλτσα και απολαύστε τη σαλάτα με ψητά λαχανικά ως ένα ισορροπημένο και πλήρες γεύμα.









