Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρώτα χοντροκόβουμε τα μαρούλια και τα φύλλα της σαλάτας σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε τα σύκα, τα αμύγδαλα και τα σταφύλια.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα σε κουταλιές και το μπλε τυρί σε τρίμματα.
- Ανακατεύουμε το λάδι με το βαλσαμικό και το πετιμέζι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΣΥΚΑ
- Διαλέγουμε γερά φρέσκα σύκα, χωρίς χτυπήματα.
- Κόβουμε τα σύκα στη μέση, τα βάζουμε σε μικρό καυτό τηγάνι με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Προσθέτουμε το θυμάρι.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη κι αφήνουμε να λιώσει για 2- 3΄.
- Αναποδογυρίζουμε τα σύκα κι αφήνουμε για 3΄ να καραμελώσουν.
- Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βαλσαμικό ξύδι.
- Ανακατεύουμε κουνώντας το τηγάνι.
- Αφήνουμε τα σύκα να κρυώσουν.
- Το σιρόπι των σύκων αφού κρυώσει, το προσθέτουμε στο dressing ή περιχύνουμε τη σαλάτα στο τέλος λίγο πριν σερβίρουμε.
- Λίγη τρούφα σε flakes, απογειώνει τη σαλάτα.
- Θέλετε περισσότερες συνταγές με σταφύλια; Βρείτε τες όλες εδώ!
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ