Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
Συμβουλή Ειδικού
Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Σαλάτα μεν, πλήρες γεύμα δε. Μπορεί να τιτλοφορείται ως σαλάτα, αλλά θα σας χορτάσει όσο τίποτε άλλο. Τα καλά μονοακόρεστα κι ω-3 λιπαρά από σολομό, αβοκάντο κι ελαιόλαδο, σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες από τα λαχανικά και την πρωτεΐνη από ψάρι, αυγό και γιαούρτι δικαιολογούν τον τίτλο του χορταστικού γεύματος. Εξαιρετική επιλογή κυρίως γεύματος για όποιον θέλει να προσέξει το βάρος του, καθώς κι ελαφριού γεύματος για έναν αθλητή. Συνδυάστε το με λίγο ψωμί ή ρύζι ή κινόα και θα έχετε ένα απόλυτα ισορροπημένο γεύμα.
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρησιμοποιούμε το πίλερ και κόβουμε το αγγούρι σε κάθετες λωρίδες σαν ταλιατέλες.
- Κατά τον ίδιο τρόπο κόβουμε το καρότο.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε και ραντίζουμε με λίγο ξύδι και χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφρά.
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε το αγγούρι, το καρότο, την πιπεριά, τα ραπανάκια και το αβοκάντο, καθώς και τα βότανα.
- Γαρνίρουμε με τα μελάτα αυγά, τον καπνιστό σολομό και περιχύνουμε με τη σως.
- Για τη σως, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ