Σαλιγκάρια με σάλτσα (γιαχνί)

Μια παραδοσιακή συνταγή από την Αντίπαρο που θα βρείτε στο βιβλίο "Μαεροτσκαλίσματα" που εκδόθηκε από το Σύλλογο γυναικών Αντιπάρου

4

15 λεπτά

1 ώρα

κοκκινιστά σαλιγκάρια γιαχνί

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε πρώτα τα σαλιγκάρια.
  2. Σε κατσαρόλα με κρύο νερό ρίχνουμε τα σαλιγκάρια και αφήνουμε να βράσουν για 10′. Αλατίζουμε και ρίχνουμε 1-2 κουταλιές ξύδι.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα πλένουμε με κρύο νερό.
  4. Tσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι.
  5. Ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και τα σαλιγκάρια, βρασμένα και με κομμένο το κεντρικό κέλυφος για πιο εύκολο φάγωμα.
  6. Τα ανακατεύουμε για 5 λεπτά, ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μια ώρα περίπου.
Απόρρητο