Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε πρώτα τα σαλιγκάρια.
- Σε κατσαρόλα με κρύο νερό ρίχνουμε τα σαλιγκάρια και αφήνουμε να βράσουν για 10′. Αλατίζουμε και ρίχνουμε 1-2 κουταλιές ξύδι.
- Τα στραγγίζουμε και τα πλένουμε με κρύο νερό.
- Tσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και τα σαλιγκάρια, βρασμένα και με κομμένο το κεντρικό κέλυφος για πιο εύκολο φάγωμα.
- Τα ανακατεύουμε για 5 λεπτά, ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μια ώρα περίπου.