• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 4 μέτριες σε μέγεθος μπανάνες ώριμες και σφιχτές
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 8 κ.σ. καστανή ή μαύρη μαλακή ζάχαρη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σάλτσα καραμελωμένη μπανάνα

    Για τη σάλτσα μπανάνας, κόβουμε πρώτα σε λεπτές ροδέλες τις μπανάνες. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Σοτάρουμε τις μπανάνες σε σιγανή φωτιά να ροδίσουν ελαφρά.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι κι ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Ρίχνουμε το αλάτι και την κρέμα.

    Αφήνουμε μερικά λεπτά μέχρι να πυκνώσει με το βρασμό η καραμέλα γάλακτος.

    Χρησιμοποιήστε αυτή την φανταστική σάλτσα με καραμελωμένες μπανάνες σε γλυκιές συνταγές όπως η παρακάτω

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×