Εκτέλεση
Για το μπράουνις
Βουτυρώνουμε μικρό, μακρόστενο ή τετράγωνο ταψάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC.
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Να μην κάψει πολύ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια και τα χτυπημένα αβγά.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι κοσκινισμένα. Απαλά ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε κομμάτια.
Για τις καραμελωμένες μπανάνες του μπανάνα σπλιτ
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Σοτάρουμε τις μπανάνες σε σιγανή φωτιά να ροδίσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι κι ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Ρίχνουμε το αλάτι και την κρέμα.
Αφήνουμε μερικά λεπτά μέχρι να πυκνώσει με το βρασμό η καραμέλα γάλακτος.
Κόβουμε κομμάτια μπράουνις σε μέγεθος μπουκιάς.
Βάζουμε επάνω μπανάνα με καραμέλα, παγωτό σοκολάτα μπανάνα και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα μπανάνας.
Δείτε και τη συνταγή μου για να φτιάξετε με τα χεράκια σας το ωραιότερο παγωτό μπανάνα, αλλά και το πιο εύκολο παγωτό σοκολάτα.