Σάλτσα σοκολάτας για κρέπες και pancakes

Σάλτσα σοκολάτας, μία εύκολη επικάλυψη για κέικ, βάφλες, κρέπες, τούρτες, παγωτά, και ό,τι άλλο σας αρέσει. Η βελούδινη σως σοκολάτας έχει λίγα υλικά και απογειώνει τα γλυκά μέσα σε 5’.

Εύκολη
0:10

6

5 λεπτά

5 λεπτά

σάλτσα σοκολάτας

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

    1. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
    2. Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα με χοντρή βάση πάνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να αχνίζει και να φουσκώνει, αποσύρουμε από την φωτιά.
    3. Μεταφέρουμε το μίγμα της κατσαρόλας σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
    4. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο. Αφήνουμε για 1′.
    5. Έπειτα με κυκλικές κινήσεις με μία σπάτουλα ανακατεύουμε την σάλτσα σοκολάτας να λιώσει καλά. Όταν ομογενοποιηθεί πλήρως, έχει δηλαδή λιώσει τελείως η σοκολάτα και γίνει λεία βελούδινη και γυαλιστερή, ρίχνουμε και το βούτυρο κι ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
    6. Τέλος προσθέτουμε το αλκοόλ κι ανακατεύουμε.
    7. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά και να σταθεροποιηθεί λίγο.

Tips

  • Για να ομογενοποιηθεί σωστά η σάλτσα σοκολάτας και να γίνει λεία και βελούδινη, θα πρέπει η κρέμα με το γάλα να πέσουν καυτά πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα ώστε να λιώσει πλήρως και το πιο μικρό κομμάτι σοκολάτας.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να χτυπήσετε τα υλικά με ραβδομπλέντερ, έχοντάς το πάντα βυθισμένο μέσα στη σάλτσα ώστε να μην παίρνει αέρα το μείγμα.
  • Μπορούμε να κάνουμε την σάλτσα σοκολάτας όσο ρευστή θέλουμε εμείς. Εαν τη θέλουμε πιο αραιή και ρευστή, προσθέτουμε λίγη κρέμα ή γάλα επιπλέον κι ανακατεύουμε.
  • Αν τη θέλουμε πιο γλυκιά, προσθέτουμε λίγο μέλι.
  • Η σάλτσα σοκολάτας όταν παγώσει πήζει αλλά μόλις την ζεστάνουμε ελαφρά ξαναγίνεται ρευστή.
  • Όση περισσέψει την διατηρούμε στο ψυγείο για μερικές ημέρες. Όταν την χρειαστούμε απλά την ζεσταίνουμε για λίγο.
Απόρρητο