Είναι το αγαπημένο μου Νew Υork melt σάντουιτς, όταν πηγαίνω στη Νέα Υόρκη, στο Katz’s Deli, φτιάχνουν αυτήν τη συνταγή.

Είναι το αγαπημένο μου Νew Υork melt σάντουιτς, όταν πηγαίνω στη Νέα Υόρκη, στο Katz’s Deli, φτιάχνουν αυτήν τη συνταγή.

  • προετοιμασία 3 λεπτά
  • μαγείρεμα 6 λεπτά
28

Για το Νew Υork melt σάντουιτς

  • 2 μεγάλες φέτες χωριάτικο πολύσπορο ψωμί
  • 5 λεπτές φέτες παστράμι
  • 100 γρ. κασέρι πικάντικο τριμμένο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • Ανθός αλατιού
  • Για το σερβίρισμα
  • Τσιπς πατάτας
  • πίκλες
  • 1 μήλο κομμένο σε τέταρτα (με την φλούδα)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για να φτιάξουμε το Νew Υork melt σάντουιτς  αλείφουμε πρώτα από την μια πλευρά και τις δύο φέτες ψωμί, με το βούτυρο.

    Πασπαλίζουμε εξωτερικά τις δύο φέτες ψωμί με λίγο ανθό αλατιού.

    Αλείφουμε εσωτερικά τη μια φέτα (τη βάση) με λίγη μουστάρδα και ακουμπάμε επάνω το μισό τριμμένο τυρί.

    Διπλώνουμε τις λεπτοκομμένες φέτες παστράμι και τις βάζουμε σε στρώση πάνω στο τυρί.

    Καλύπτουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

    Απαλά, ακουμπάμε τη δεύτερη φέτα και το σκεπάζουμε.

    Πιέζουμε λίγο έτσι ώστε να κολλήσουν οι στρώσεις των υλικών.

    Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι ή πλάκα ψησίματος, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Ακουμπάμε επάνω το σάντουιτς και ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, να ροδίσει, να γίνει τραγανό και όλα να αρχίσουν να λιώνουν.

    Αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό, να σταθεροποιηθεί λίγο το τυρί, και το κόβουμε στη μέση.

    Το σερβίρουμε πάνω σε λαδόκολλα, σε ξύλο σερβιρίσματος μαζί με πίκλες, αγγουράκια, τσιπς πατάτας και μήλο σε τέταρτα.

    Απολαύστε το ζεστό και θα παραμιλάτε από την πρώτη μπουκιά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται