Για τα σεκέρ παρέ
Σεκέρ παρέ σημαίνει “κομμάτι ζάχαρης” και είναι ένα υπέροχο κέρασμα. Τα σεκέρ παρέ γίνονται με απλά υλικά είναι ανατολίτικα σιροπιαστά μπισκότα με αμύγδαλα που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους από την πρώτη μπουκιά!
Πριν ξεκινήσουμε την πολίτικη συνταγή μας, φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη σε αργή ταχύτητα και σιγά σιγά δυναμώνουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά.
Ρίχνουμε το μπέικιν και το σιμιγδάλι και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι και δουλεύουμε με μια μαρίζ ή με το χέρι μέχρι να το απορροφήσει.
Βάζουμε την ζύμη μας για λίγο στο ψυγείο για να παγώσει το βούτυρο και να σφίξει λίγο η ζύμη και μετά πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
Βάζουμε από πάνω ένα αμύγδαλο και ψήνουμε στους 180ºC, στον αέρα, για 25΄-30΄, μέχρι να ροδίσουν και πάνω και από κάτω.
Για το σιρόπι
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και μισό λεμόνι.
Από την ώρα που θα πάρει βράση, αφήνουμε να περάσουν 3′ και αποσύρουμε.
Μυστικό
Σιροπιάζουμε τα ζεστά σεκέρ παρέ με το ζεστό σιρόπι.
Ευχαριστούμε την Αντιγόνη Οζλούτας-Κόλλια από το εστιατόριο Hayat για αυτή την υπέροχη συνταγή!
Αν αγαπάτε τα σιροπιαστά γλυκά, φτιάξτε οπωσδήποτε αυτή τη φανταστική συνταγή για μπακλαβά.