Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
PANCAKES ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- Για το μίγμα για pancakes λαχανικών κάνουμε πρώτα το ρύζι μπρόκολου.
- Καθαρίζουμε το μπρόκολο και το αλέθουμε στο μπλέντερ να γίνει ψιλό σαν ρύζι.
- Το βάζουμε σε δίσκο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει λίγα λεπτά για τη συνταγή για πάνκεϊκς/pancakes με λαχανικά.
- Τρίβουμε το καρότο σε ψιλό τρίφτη.
- Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν γαλοπούλας.
- Βάζουμε το ρύζι μπρόκολου σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε να γίνει χυλός παχύς.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και αλείφουμε την επιφάνειά του με λίγο ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε περίπου 1/4 του φλ. μίγμα pancakes λαχανικών.
- Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά περίπου να ροδίσει από τη μια πλευρά. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε τα pancakes λαχανικών κι από την άλλη πλευρά για 2 με 3 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.
- Βγάζουμε τα pancakes σε απορροφητικό χαρτί.
- Αυτά τα πάνκεϊκς τρώγεται ζεστά ή και κρύα.
- Αν το μπρόκολο βγάλει πολύ υγρασία, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε ελάχιστο επιπλέον αλεύρι στο μίγμα για pancakes.
- Βγαίνουν 8-9 λαχταριστά pancakes από τη συνταγή πάνκεϊκς με λαχανικά.