Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Εκτέλεση
ΓΕΜΙΣΗ
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το μέλι, το χυμό και τη ζάχαρη, να ζεσταθούν απλά και να λιώσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα καρύδια, το σουσάμι και τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύουμε καλά, να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Αφήνουνε να κρυώσει καλά η γέμιση.
ΦΥΛΛΟ
- Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά για το φύλλο, και φτιάχνουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την ξεκουράζουμε η για 15-20’.
- Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο. Αλευρώνουμε το φύλλο όποτε είναι αναγκαίο.
- Κόβουμε με ποτήρι ή με κουπάτ, δίσκους με διάμετρο 6-8 εκατοστά.
- Βρέχουμε περιμετρικά το φύλλο. Ακουμπάμε ένα κουταλάκι γέμιση, κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Πατάμε με πιρούνι τις ενώσεις να κολλήσουν.
- Αραδιάζουμε σε λαδωμένο ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ταψί και ψήνουμε για περίπου 30′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα.
- Αφήνουμε 5′ να σταθούν τα σκαλτσούνια και να κρυώσουν ελαφρά.
- Τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.
ΜΥΣΤΙΚΟ
- Το καβουρδισμένο σουσάμι, έχει τρομερό άρωμα και η γεύση του απογειώνει τα γλυκά.
- Καβουρδίζουμε το σουσάμι βάζοντάς το σε τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Ανακατεύουμε τακτικά για να ροδίσει ομοιόμορφα.