• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 36 τεμ.
  • Για τη γέμιση
  • 700 γραμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 φλ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1/2 φλ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • ξύσμα και χυμό απο 1 πορτοκάλι
  • 4 κ.σ ζάχαρη
  • 1 κόφτη κ.σ. κανέλα
  • 1 κοφτό κ.γλ. γαρύφαλλο
  • Για το φύλλο
  • 1/3 φλ. σπορέλαιο
  • χυμό 2 πορτοκαλιών
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. χλιαρό νερό
  • αλεύρι γ.ο.χ
  • άχνη για πασπάλισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σκαλτσούνια

    Για τα γλυκά σκαλτσούνια γεμιστά με καρύδια και μέλι,

    • Βάζουμε σε κατσαρόλα το μέλι, το χυμό και τη ζάχαρη, να ζεσταθούν απλά και να λιώσουν.  
    • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα καρύδια, το σουσάμι και τα μπαχαρικά.
    • Ανακατεύουμε καλά, να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Αφήνουνε να κρυώσει καλά η γέμιση.

    Για το φύλλο

    • Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά για το φύλλο, ανακατεύουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά για το φύλλο και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.
    • Ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο, πασπαλίζοντάς τη συχνά με αλεύρι για να μην διαλυθεί.
    • Κόβουμε με ποτήρι ή με κουπάτ, δίσκους με διάμετρο 6-8 εκατοστά.
    • Βρέχουμε περιμετρικά το φύλλο. Ακουμπάμε ένα κουταλάκι γέμιση, κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Πατάμε με πιρούνι τις ενώσεις να κολλήσουν.
    • Αραδιάζουμε σε λαδωμένη ή στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί λαμαρίνα και ψήνουμε για περίπου 30′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C.
    • Αφήνουμε 5′ να σταθούν και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.

    γλυκά σκαλτσούνια γεμιστά με καρύδια και μέλι

    Αν σας άρεσαν αυτά τα γλυκά σκαλτσούνια, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω παραδοσιακή γλυκιά συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×