Σκαλτσούνια
Για τα γλυκά σκαλτσούνια γεμιστά με καρύδια και μέλι,
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το μέλι, το χυμό και τη ζάχαρη, να ζεσταθούν απλά και να λιώσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα καρύδια, το σουσάμι και τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύουμε καλά, να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Αφήνουνε να κρυώσει καλά η γέμιση.
Για το φύλλο
- Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά για το φύλλο, ανακατεύουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά για το φύλλο και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο, πασπαλίζοντάς τη συχνά με αλεύρι για να μην διαλυθεί.
- Κόβουμε με ποτήρι ή με κουπάτ, δίσκους με διάμετρο 6-8 εκατοστά.
- Βρέχουμε περιμετρικά το φύλλο. Ακουμπάμε ένα κουταλάκι γέμιση, κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Πατάμε με πιρούνι τις ενώσεις να κολλήσουν.
- Αραδιάζουμε σε λαδωμένη ή στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί λαμαρίνα και ψήνουμε για περίπου 30′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C.
- Αφήνουμε 5′ να σταθούν και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.