Σνίτσελ κοτόπουλο τρυφερό, με τραγανή κρούστα. Βάλτε το στο φούρνο ή στο τηγάνι και συνοδεύστε το με τις μοναδικές πατάτες με κρέμα και τυριά που σας...

Σνίτσελ κοτόπουλο τρυφερό, με τραγανή κρούστα. Βάλτε το στο φούρνο ή στο τηγάνι και συνοδεύστε το με τις μοναδικές πατάτες με κρέμα και τυριά που σας προτείνω. Μιλάμε για τη νοστιμιά!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
955

Για τα σνίτσελ

  • 4 κομμάτι/ια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 1/4 φλ. παρμεζάνα
  • 2 φλ. ψίχουλα ή φρυγανιά
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τις πατάτες με κρέμα και τυριά

  • 5 πατάτες
  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλων. θυμάρι
  • Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προετοιμασία

    Για το σνίτσελ κοτόπουλο χρησιμοποιούμε φιλέτο στήθος κοτόπουλου που χρειάζεται προετοιμασία.

    Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε οριζόντια το κάθε φιλέτο σε δυο λεπτές φέτες. Αν τα φιλέτα είναι μεγάλα κόβουμε κατά μήκος στη μέση.

    Αφού κόψουμε όλα τα φιλέτα κοτόπουλου, τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και από τις δυο πλευρές.

    Ο μόνος τρόπος για να γίνει νόστιμο το σνίτσελ είναι να βάλουμε αλάτι και πιπέρι απευθείας πάνω στο φιλέτο κοτόπουλου πριν το πανάρισμα.

    Τα καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ή μεμβράνη κουζίνας και με βαρύ αντικείμενο τα χτυπάμε  ιδιαίτερα στο πιο χοντρό τους σημείο ώστε να γίνουν πλακέ και με ίσο πάχος περίπου 0,5εκ.

    Το ισόπαχο σνίτσελ ψήνεται σωστά και ροδίζει ομοιόμορφα.

    Για το πανάρισμα

    Το πανάρισμα για τα σνίτσελ έχει τρία στάδια.

    1. Αλεύρι
    2. Αυγό
    3. Ψίχουλα

    Βάζουμε σε ένα φαρδύ μπολ το αλεύρι με το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε.

    Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα.

    Στο τρίτο μπολ βάζουμε τα ψίχουλα με το τυρί (προαιρετικά).

    Πιάνουμε ένα ένα λεπτό φιλέτο σνίτσελ και το βουτάμε στο αλεύρι. Φροντίζουμε να ντυθεί  με αλεύρι ολόγυρα.

    Το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι.

    Έπειτα το βουτάμε στα χτυπημένα αυγά και το κρατάμε λίγο να στραγγίσει το αυγό που τρέχει.

    Τέλος, το βουτάμε στα τριμμένα ψίχουλα να ντυθεί ολόγυρα για να κάνει κρούστα το σνίτσελ. Πιέζουμε με τα δάχτυλα τα ψίχουλα να κολλήσουν πάνω στο σνίτσελ.

    Ακουμπάμε τα σνίτσελ σε δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

    Για πιο σταθερό πανάρισμα τα βάζουμε στο ψυγείο για 30’.

    Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Ροδίζουμε τα σνίτσελ για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να κάνουν τραγανή και ρόδινη κρούστα.

    Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λάδι.

    Σνίτσελ στο φούρνο

    Εναλλακτικά, ψήνουμε τα σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο.

    Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στον αέρα στους 200ºC.

    Βάζουμε τα σνίτσελ σε ταψί ρηχό στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.  Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα.

    Σερβίρουμε ζεστά τα σνίτσελ με πατατοσαλάτα ή με πατάτες στο φούρνο με τυριά και κρέμα.

    Διαφήμιση

    Μυστικά

    Το ιδανικό πάχος που έχει το σνίτσελ είναι γύρω στο 1/2 εκατοστό.

    Έτσι, ψήνεται γρήγορα ενώ παραμένει ζουμερό και η κρούστα γίνεται ρόδινη ομοιόμορφα.

    Το ψωμί για τα ψίχουλα πρέπει να είναι μπαγιάτικο και τα ψίχουλα ψιλοκομμένα στο μπλέντερ.

    Σνίτσελ μπορείς ακόμα να φτιάξεις με χοιρινό, ή και μοσχάρι.

    Για τις πατάτες

    Αυτές οι πατάτες φούρνου είναι το ωραιότερο συνοδευτικό για το σνίτσελ σας.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.

    Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

    Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες.

    Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 4 λεπτά.

    Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

    Απαλά ανακατεύουμε τις πατάτες να ξεκολλήσουν μεταξύ τους.

    Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο, βαθύ σκεύος.

    Ρίχνουμε το σχοινόπρασο, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα στην κρέμα και ανακατεύουμε να λιώσουν.

    Περιχύνουμε με την κρέμα.

    Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε βάρος στην επιφάνεια της πίτας.

    Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά.

    Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

    Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και έπειτα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

    Βίντεο

    Πως αλλιώς μαγειρεύεις το κοτόπουλο;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται