• προετοιμασία 40 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 150 γραμ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 400 γραμ. κέικ σοκολάτας
  • 30 ml λικέρ κεράσι (1 σφηνάκι)
  • 225 γραμ. κεράσια γλασέ (30 τμχ.)
  • 300 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 30 ml ηλιέλαιο
  • λίγη λευκή σοκολάτα λιωμένη (προαιρετικά)
  • λίγο χρώμα κόκκινο (προαιρετικά)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σοκολατάκια Black Forest

    Για τα σοκολατάκια Black Forest Ψιχουλιάζουμε το κέικ να γίνει τρίμματα.

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το τυρί κρέμα μαζί με το λικέρ για τα σοκολατάκια Black Forest από τον Γιάννο Βαλιάνο στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Έπειτα προσθέτουμε το ψιχουλιασμένο κέικ σοκολάτας και φορώντας ένα γάντι πλάθουμε μια ζύμη.

    Ιδανικά βάζουμε την ζύμη στην κατάψυξη για 2-3 λεπτά να σταθεί.

    Έπειτα φορώντας δυο γάντια παίρνουμε λίγη ζύμη με τα τρία δάχτυλα την πλάθουμε σε μπαλάκι και την πατικώνουμε έτσι ώστε να γίνει στρογγυλή και λεπτή. Παίρνουμε ένα κεράσι και το τοποθετούμε στο κέντρο. Έπειτα το εγκλωβίζουμε ενώνοντας τις άκρες και πλάθουμε πάλι σε μπαλάκι.

    Πλάθουμε όλα τα σοκολατάκια μας  με τον ίδιο τρόπο και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

    Ύστερα τοποθετούμε τα σοκολατάκια Black Forest στο ψυγείο για μισή με  1 ώρα περίπου η στην κατάψυξη για 10′ λεπτά.

    Για να τα καλύψουμε λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί. Αφότου λιώσει ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.

    Μεταφέρουμε σε ένα μακρόστενο σκεύος η σε ένα μικρό μπολ για να τα βουτήξουμε με μεγαλύτερη ευκολία.

    Βγάζουμε τα σοκολάτακια από το ψυγείο και τα βουτάμε μέσα στην σοκολάτα με τη βοήθεια δυο πιρουνιών. Στραγγίζουμε καλά το κάθε σοκολατάκι και μετά το ακουμπάμε πάλι στο ταψί.

    Τέλος μπορούμε να λιώσουμε λίγη λευκή ή μαύρη σοκολάτα και να κάνουμε σχέδια από πάνω ή αλλιώς κάνουμε σχέδια με ότι σοκολάτα μας έχει περισσέψει από την επικάλυψη.

    Ευχαριστούμε τον Pastry Chef Γιάννο Βαλιάνο για την παραχώρηση της συνταγής.

    Επίσης αξίζει να δοκιμάσετε την Βελούδινη κρέμα σοκολάτας στιγμής.

    Διαφήμιση

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×