• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 12 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 160 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 200 γραμ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 75 γραμ. ζάχαρη άχνη για επικάλυψη
  • 40 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ. (κοσκινισμένο)
  • 1 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας (τσέρι)
  • 6 σοκολατάκια γεμιστά με κεράσι
  • Για το γαρνίρισμα
  • άχνη ζάχαρη
  • κερασάκια μαρασκίνο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σοκολατένια λάβα µε µαρασκίνο

    Με 1 κ.σ από το βούτυρο βουτυρώνουμε πολύ καλά 6 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για σουφλέ (ή 6 φορμάκια μιας χρήσεως).

    Πασπαλίζουμε με κακάο τα φορμάκια και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό κακάο. Βάζουμε την σοκολάτα και το υπόλοιπο βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.

    Με μίξερ χειρός χτυπάμε τους κρόκους και τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να κρεμώσουν. Προσθέτουμε το λικέρ. Ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε στα αυγά τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα και το ανακατεύουμε με σύρμα.

    Ισομοιράζουμε το μείγμα στα πυρίμαχα σκεύη. Μπήγουμε στο κέντρο από ένα σοκολατάκι γεμιστό.

    Τα ψήνουμε στους 200οC για 12΄. Αφήνουμε να σταθούν 5΄ στα φορμάκια. Ξεφορμάρουμε με προσοχή.

    Γαρνίρουμε στα πιάτα με κεράσια και πασπαλίζουμε με άχνη.

     

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×