Σοκολατίνα µε σάλτσα φράουλας

Εύκολη σοκολατίνα µε φράουλες, φανταστική στη γεύση και αφρός στην υφή. Είναι από τα γλυκά που την επόμενη ημέρα είναι ακόμα πιο ωραίο.

10

15 λεπτά

1 ώρα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Μπεν Μαρί

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ, σε παχύρρευστη μορφή.
  2. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ

  1. Βάζουμε σε μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να κρεμώσουν.
  2. Ρίχνουμε λίγη λίγη και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία τη χλιαρή πλέον λιωμένη κουβερτούρα.
  3. Προσθέτουμε το λικέρ.
  4. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε στο μείγμα το 1/3 της χτυπημένης κρέμας και το διπλώνουμε απαλά, να ενσωματωθεί.
  5. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
  6. Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα 22 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση της.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα.
  8. Τοποθετούμε τη φόρμα σε ταψί και βάζουμε βραστό νερό να καλύπτει τα 3/4 της φόρμας (μπεν μαρί φούρνου).
  9. Ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις κάτω κάτω για 30΄.
  10. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το γλυκό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30 λεπτά.
  11. Βγάζουμε το γλυκό από το μπεν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  12. Αν έχουμε τον χρόνο και αφήσουμε την τούρτα μία νύχτα στο ψυγείο θα γίνει τέλεια.
  13. Αναποδογυρίζουμε τη σοκολατίνα σε τουρτιέρα και σερβίρουμε με χτυπημένη κρέμα και σάλτσα φράουλας.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

  1. Βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες με την άχνη και τις πολτοποιούμε.
  2. Παγώνουμε τη σάλτσα.
Απόρρητο