Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Μπεν Μαρί
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ, σε παχύρρευστη μορφή.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ
- Βάζουμε σε μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να κρεμώσουν.
- Ρίχνουμε λίγη λίγη και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία τη χλιαρή πλέον λιωμένη κουβερτούρα.
- Προσθέτουμε το λικέρ.
- Με ένα κουτάλι ρίχνουμε στο μείγμα το 1/3 της χτυπημένης κρέμας και το διπλώνουμε απαλά, να ενσωματωθεί.
- Ρίχνουμε και την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
- Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα 22 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση της.
- Αδειάζουμε το μείγμα.
- Τοποθετούμε τη φόρμα σε ταψί και βάζουμε βραστό νερό να καλύπτει τα 3/4 της φόρμας (μπεν μαρί φούρνου).
- Ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις κάτω κάτω για 30΄.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το γλυκό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30 λεπτά.
- Βγάζουμε το γλυκό από το μπεν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Αν έχουμε τον χρόνο και αφήσουμε την τούρτα μία νύχτα στο ψυγείο θα γίνει τέλεια.
- Αναποδογυρίζουμε τη σοκολατίνα σε τουρτιέρα και σερβίρουμε με χτυπημένη κρέμα και σάλτσα φράουλας.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
- Βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες με την άχνη και τις πολτοποιούμε.
- Παγώνουμε τη σάλτσα.