Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΛΟΜΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΛΟΜΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά να μαλακώσει, φροντίζοντας όμως να μην πάρει καθόλου χρώμα.
- Ρίχνουμε τον αφρώδη οίνο και βράζουμε για δυο λεπτά.
- Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε δυνατά μέχρι να μειωθεί στο 1/3 του όγκου του.
- Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά να πυκνώσει.
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε ζεσταίνουμε την σάλτσα σε σημείο βρασμού και διορθώνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο σε κομμάτια. Ανακινούμε να λιώσει.
- Πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΛΟΜΟ
- Στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί και αλείφουμε τα φιλέτα με το ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή ένταση σοτάρουμε τα φιλέτα για2-1/2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε τον σολομό στα πιάτα και προσθέτουμε λίγη σάλτσα ολόγυρα.
- Γαρνίρουμε με λαχανικά.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
- Βυθίζουμε τα μικρά καρότα με την φλούδα σε ένα μπολ με νερό.
- Τα πλένουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε.
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε τα λαχανικά και το θυμάρι.
- Σοτάρουμε για 4-5’ και προσθέτουνε αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε με λίγο μέλι και τον χυμό λεμονιού.
- Τέλος προσθέτουμε λίγο ξύσμα λεμονιού. Τα λαχανικά διατηρούνται τραγανά. Μπορείτε να τα ζεματίσετε για 2-3 λεπτά αν τα θέλετε πιο μαλακά.
- Σερβίρουμε την γαρνιτούρα με το σολομό και την σάλτσα του.