Σολομός με κρεμώδη σάλτσα

Ζουμερός σολομός με κρέμα γάλακτος και γαρνιτούρα από τραγανά λαχανικά. Συνοδεύεται από αρωματική σάλτσα για σολομό με λευκό κρασί και φρέσκα μυρωδικά.

Εύκολη
0:20

2 μερίδες

10 λεπτά

10 λεπτά

σαλτσα για σολωμο - σολομοσ με κρεμα γαλακτοσ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΛΟΜΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΛΟΜΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

Εκτέλεση

ΣΑΛΤΣΑ

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, φροντίζοντας όμως να μην πάρει καθόλου χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τον αφρώδη οίνο και βράζουμε για δύο λεπτά.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μειωθεί στο 1/3 του αρχικού όγκου.
  4. Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.
  5. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, ζεσταίνουμε ξανά τη σάλτσα μέχρι το σημείο βρασμού και διορθώνουμε τη γεύση με επιπλέον αλάτι ή πιπέρι, αν χρειάζεται.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο σε κομμάτια, ανακινώντας το σκεύος μέχρι να λιώσει και να δώσει λάμψη και βελούδινη υφή στη σάλτσα.
  7. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

ΣΟΛΟΜΟΣ

  1. Στεγνώνουμε πολύ καλά τα φιλέτα με απορροφητικό χαρτί και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή ένταση, σοτάρουμε τα φιλέτα για 2½ λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Σερβίρουμε τον σολομό στα πιάτα και προσθέτουμε λίγη σάλτσα γύρω από το ψάρι.
  5. Γαρνίρουμε με λαχανικά.

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

  1. Βυθίζουμε τα μικρά καρότα, με τη φλούδα, σε ένα μπολ με νερό. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε.
  2. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια.
  3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει και προσθέτουμε τα λαχανικά μαζί με το θυμάρι.
  4. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Περιχύνουμε με λίγο μέλι και τον χυμό λεμονιού.
  6. Τέλος, προσθέτουμε λίγο ξύσμα λεμονιού. Τα λαχανικά διατηρούνται τραγανά. Αν τα προτιμάτε πιο μαλακά, μπορείτε να τα ζεματίσετε για 2-3 λεπτά πριν το σοτάρισμα.
  7. Σερβίρουμε τη γαρνιτούρα μαζί με τον σολομό και τη σάλτσα του.
Απόρρητο