Υλικά
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Στεγνώνουμε πολύ καλά τα φιλέτα σολομού με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε ολόγυρα με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε ένα μπολ και το κρατάμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Τα μεταφέρουμε σε σκεύος, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
- Έπειτα, ρίχνουμε το ξινόγαλο ή την κρέμα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά.
- Ξαναβάζουμε τον σολομό στο τηγάνι με τη σάλτσα, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει κρεμώδης και πυκνή.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Μοιράζουμε το βρασμένο πλιγούρι στα πιάτα, τοποθετούμε από ένα φιλέτο σολομού σε κάθε πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με το τραγανό λουκάνικο και σερβίρουμε αμέσως. Απολαύστε το ζεστό και λαχταριστό!









