Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΛΟΜΟ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΛΟΜΟ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Αφήνουμε τον σολομό να ξεπαγώσει στην συντήρηση του ψυγείου.
- Ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί τα φιλέτα σολομού να στεγνώσουν τελείως.
- Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Προσθέτουμε λίγο ξύσμα λάιμ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Βάζουμε τα φιλέτα σολομού και ψήνουμε για 2 ½ λεπτά μέχρι να κάνουν ελαφριά κρούστα.
- Με σπάτουλα αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα.
- Χαμηλώνουμε τη ένταση της εστίας σε μέτρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ½ λεπτά επιπλέον.
- Βγάζουμε τα φιλέτα σε πιάτο.
- Σερβίρουμε σε δυο πιάτα τις μερίδες σολομού με μαριναρισμένα λαχανικά.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά όλα τα λαχανικά.
- Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, ιδανικά σε μαντολίνο, το φινόκιο, το κολοκύθι, το καρότο, την πιπεριά.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα από 1 λάιμ.
- Προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο τζίντζερ.
- Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε αλάτι κι ελάχιστο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε τα λαχανικά κι αφήνουμε να μαριναριστούν για 5’ και να μαλακώσουν ελαφρά.
- Τέλος προσθέτουμε την ρόκα στα μαριναρισμένα λαχανικά, τις φουντίτσες φινόκιο κι ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε την σαλάτα στα δυο φιλέτα σολομού.
- Σερβίρουμε αμέσως.
- Στα μαριναρισμένα λαχανικά μπορείτε να προσθέσετε τρυφερή ωμή αλμύρα, αγγούρι, ραπανάκι ή ρέβα.
ΜΥΣΤΙΚΟ
- Στεγνώστε πολύ καλά το φιλέτο σολομού πριν το ψήσετε.
- Διαβάστε ποιες τροφές περιέχουν ω-3 λιπαρά και ποια τα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία.
Tips
- Αν θέλεις τρυφερό ψητό φιλέτο σολομού, μην τον παραψήσεις γιατί χάνει την υγρασία του και την τρυφερότητα του.