Σουφλέ τυριών

Ο συνδυασμός των τεσσάρων τυριών δίνει πιπεράτη γεύση από την παρμεζάνα, μαστιχωτή υφή από τη γραβιέρα και απαλή κρεμώδη υφή από το τυρί κρέμα και τη μοτσαρέλα. Η μαρέγκα κάνει το σουφλέ αέρινο, φουσκωτό και αφράτο

4

15 λεπτά

15 λεπτά

εύκολο σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και μπεσαμελ μακαρονια συνταγη

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΥΡΙΑ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΥΡΙΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε πρώτα το βούτυρο σε κατσαρολάκι και μαραίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3΄-4΄, να γυαλίσει.
  2. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύοντας ψήνουμε για 2΄.
  3. Σιγά σιγά, και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το γάλα.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να δέσει σε χαμηλή φωτιά.
  5. Τρίβουμε μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλατίζουμε κατά βούληση.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

  1. Τα βράζουμε  για 6΄ και στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι.
  2. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
  3. Στην σάλτσα ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τους χτυπημένους κρόκους, τη μισή παρμεζάνα, τη γραβιέρα και τη μοτσαρέλα.
  4. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
  5. Τα προσθέτουμε  στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε με κουτάλα.
  6. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε.
  7. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200οC, καθώς και το σκεύος που θα ψήσουμε  (βουτυρωμένο πυράντοχο σκεύος).
  8. Αδειάζουμε όλο το μίγμα  στο ζεστό σκεύος, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε 12΄-15΄. Φουσκώνει πολύ και κάνει ωραία κρούστα.
  9. Σερβίρουμε ζεστά.
Απόρρητο