Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΥΡΙΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΥΡΙΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε πρώτα το βούτυρο σε κατσαρολάκι και μαραίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3΄-4΄, να γυαλίσει.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύοντας ψήνουμε για 2΄.
- Σιγά σιγά, και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το γάλα.
- Αφήνουμε το μείγμα να δέσει σε χαμηλή φωτιά.
- Τρίβουμε μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλατίζουμε κατά βούληση.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
- Τα βράζουμε για 6΄ και στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι.
- Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
- Στην σάλτσα ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τους χτυπημένους κρόκους, τη μισή παρμεζάνα, τη γραβιέρα και τη μοτσαρέλα.
- Ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
- Τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε με κουτάλα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε.
- Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200οC, καθώς και το σκεύος που θα ψήσουμε (βουτυρωμένο πυράντοχο σκεύος).
- Αδειάζουμε όλο το μίγμα στο ζεστό σκεύος, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε 12΄-15΄. Φουσκώνει πολύ και κάνει ωραία κρούστα.
- Σερβίρουμε ζεστά.