• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τις σουπιές

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 1.200 γρ. σουπιές
  • 2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις σουπιές

    Καθαρίζουμε πρώτα τις σουπιές (αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε στην άκρη το σακουλάκι της μελάνης και να το προσθέσουμε προς το τέλος του βρασμού).

    Στη συνέχεια τις κόβουμε σε μπουκιές.

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες.

    Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε μία στρώση πατάτες, μία στρώση κρεμμύδια και από πάνω μία στρώση σουπιές.

    Επαναλαμβάνουμε σε στρώσεις τα υλικά, για να ενοποιηθούν όμορφα όλες οι γεύσεις στις σουπιές με πατάτες.

    Μπήγουμε το σκόρδο και τη δάφνη και περιχύνουμε με τις ντομάτες.

    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπάζει όλα τα υλικά.

    Από την ώρα που το φαγητό θα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι κοκκινιστές πατάτες και οι σουπιές.

     

    Και αν αγαπάτε τις σουπιές, δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές εδώ.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×