Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Σουτζουκάκια σμυρνέικα γεμιστά με τυρί και κόκκινη σάλτσα. Συνοδεύονται με πιλάφι, αλλά και με πουρέ πατάτας.

Εύκολη
0:55

4 μερίδες

30 λεπτά

25 λεπτά

σουτζουκακια σμυρνεικα αυθεντικη συνταγη - σουτζουκακια σμυρνεικα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά, το σκόρδο, τη μαυροδάφνη, το αυγό, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
  2. Αφήνουμε το μίγμα κιμά  να σταθεί για λίγο στο ψυγείο.
  3. Βάζουμε σε ένα μπολ τα τρίμματα φέτας, το κεφαλοτύρι και τον μαϊντανό.
  4. Τα ζυμώνουμε για να ενωθούν.
  5. Βουτάμε τα δάχτυλα στη μαυροδάφνη.
  6. Παίρνουμε μείγμα κιμά όσο ένα μεγάλο καρύδι, το ζυμώνουμε ελαφρά να πάει παντού η μαυροδάφνη, και το πλάθουμε σε μακρόστενο σουτζουκάκι.
  7. Το πατάμε ανάμεσα στις παλάμες να γίνει πλακέ.
  8. Ακουμπάμε ένα κουταλάκι γέμισης τυριού, και κλείνουμε τριγύρω να σφραγίσει η ένωση.
  9. Αν κολλάει ο κιμάς στα χέρια βουτάμε τις παλάμες στη μαυροδάφνη και συνεχίζουμε το πλάσιμο.
  10. Ζεσταίνουμε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και ροδίζουμε για λίγα λεπτά, λίγα λίγα τα σουτζουκάκια μέχρι να κάνουν κρούστα.
  11. Όταν τα τηγανίσουμε όλα, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα ντομάτας.

ΣΑΛΤΣΑ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄-15΄ μέχρι να δέσει.
  2. Αφού βράσει και δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και τ’ αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις για 10΄.
  3. Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια σμυρνεικά, με ρύζι πιλάφι ή με πουρέ πατάτας.
Απόρρητο