Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά, το σκόρδο, τη μαυροδάφνη, το αυγό, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Αφήνουμε το μίγμα κιμά να σταθεί για λίγο στο ψυγείο.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα τρίμματα φέτας, το κεφαλοτύρι και τον μαϊντανό.
- Τα ζυμώνουμε για να ενωθούν.
- Βουτάμε τα δάχτυλα στη μαυροδάφνη.
- Παίρνουμε μείγμα κιμά όσο ένα μεγάλο καρύδι, το ζυμώνουμε ελαφρά να πάει παντού η μαυροδάφνη, και το πλάθουμε σε μακρόστενο σουτζουκάκι.
- Το πατάμε ανάμεσα στις παλάμες να γίνει πλακέ.
- Ακουμπάμε ένα κουταλάκι γέμισης τυριού, και κλείνουμε τριγύρω να σφραγίσει η ένωση.
- Αν κολλάει ο κιμάς στα χέρια βουτάμε τις παλάμες στη μαυροδάφνη και συνεχίζουμε το πλάσιμο.
- Ζεσταίνουμε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και ροδίζουμε για λίγα λεπτά, λίγα λίγα τα σουτζουκάκια μέχρι να κάνουν κρούστα.
- Όταν τα τηγανίσουμε όλα, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα ντομάτας.
ΣΑΛΤΣΑ
- Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄-15΄ μέχρι να δέσει.
- Αφού βράσει και δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και τ’ αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις για 10΄.
- Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια σμυρνεικά, με ρύζι πιλάφι ή με πουρέ πατάτας.