Όποιος δοκίμασε άγρια σπαράγγια σαλάτα ορκίζεται στην ντελικάτη γεύση τους. Άγρια ή καλλιεργήσιμα είναι υπέροχα.

Όποιος δοκίμασε άγρια σπαράγγια σαλάτα ορκίζεται στην ντελικάτη γεύση τους. Άγρια ή καλλιεργήσιμα είναι υπέροχα.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
82

Για τα βραστά σπαράγγια σαλάτα

  • 2 ματσ. φρέσκα σπαράγγια (τρυφερά και καταπράσινα)
  • Αλάτι
  • Λαδολέμονο για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μόλις βράσουν τα σπαράγγια με τρυπητή κουτάλα τα ρίχνουμε σε κρύο νερό να σταματήσει ο βρασμός τους και να παραμείνουν καταπράσινα.

    Για τα σπαράγγια βραστά σαλάτα

    Καθαρίζουμε τα σπαράγγια.

    Αν τα σπαράγγια είναι άγρια και πολύ τρυφερά, κόβουμε μόνο ελάχιστα κάτω κάτω στο τελείωμα του κοτσανιού. Τα άγρια σπαράγγια σε αντίθεση με τα καλλιεργήσιμα δεν τα ξεφλουδίζουμε γιατί είναι πολύ λεπτά και πολύ τρυφερά.

    Αν αγοράσετε σπαράγγια καλλιεργήσιμα θα αφαιρέσετε το λευκό μέρος εκεί που κρατώντας τον μίσχο λυγίζει και σπάει.

    Με το εργαλείο ξεφλουδίζουμε τις ίνες στον μίσχο των σπαραγγιών.

    Τα πλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

    Δένουμε με σπάγκο τα ματσάκια αν τα σπαράγγια είναι πολύ λεπτά και τρυφερά.

    Βράζουμε νερό σε μικρή κατσαρόλα.

    Μόλις πάρει βράση αλατίζουμε το νερό.

    Βυθίζουμε μέσα τα σπαράγγια και βράζουμε για λίγα λεπτά. Ανάλογα πόσο τρυφερά είναι και ανάλογα αν είναι άγρια ή καλλιεργήσιμα. Τα τρυφερά άγρια σπαράγγια θέλουν μόνο 3-4΄ βράσιμο. Τα καλλιεργημένα χοντρά σπαράγγια θέλουν 2-3΄ επιπλέον.

    Έχουμε έτοιμη δίπλα μας μπασίνα με κρύο νερό και παγάκια.

    Μόλις βράσουν τα σπαράγγια στο επιθυμητό αποτέλεσμα τα παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στο κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός τους και να παραμείνουν καταπράσινα.

    Τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε με λαδολέμονο.

    Τα βραστά σπαράγγια σερβίρονται επίσης με σάλτσα ολαντέζ, με τριμμένη παρμεζάνα και ταιριάζουν τέλεια με αυγά ποσέ και γενικά με αυγά.

    Το νερό που έβρασαν τα άγρια σπαράγγια βγαίνει κατακόκκινο και πίνεται σαν ρόφημα, είναι πολύ νόστιμο με λεμόνι και πάρα πολύ υγιεινό.

    Εάν σας άρεσαν τα σπαράγγια βραστά σαλάτα, επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε την πράσινη σαλάτα µε σπαράγγια και τραγανό προσούτο:

    πράσινη σαλάτα προσούτο σπαράγγια - προσούτο
    Διαφήμιση

    Τι θα φτιάχνατε εσείς με σπαράγγια;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται