• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 59 λεπτά
63
  • 35 γραμ. κακάο άγλυκο
  • 80 ml καυτό νερό
  • 150 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • 150 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 300 γραμ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γραμ. σκόνη φουντουκιού
  • 4 αυγά χωρισμένα
  • 1 κ.σ. κακάο έξτρα για το γαρνίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καλά προθερμασμένος φούρνος

    Ξεφορμάρουμε μετά από 20΄

    Σερβίρεται ζεστό και κρύο

    Συγκλονιστική σοκολατόπιτα

    Συγκλονιστική σοκολατόπιτα με φουντούκια

    Θα πάθετε πλάκα με αυτή τη σοκολατόπιτα! Είναι εγγύηση!

    Για τη σοκολατόπιτα με φουντούκια

    • Πρώτα βουτυρώνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. και στρώνουμε μέσα λαδόκολλα.
    • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το κακάο και το νερό καυτό.
    • Ανακατεύουμε με σύρμα, να διαλυθεί.
    • Προσθέτουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα, την καστανή ζάχαρη , τη σκόνη φουντουκιού και τους κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
    • Χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ χειρός μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
    • Ρίχνουμε λίγο χτυπημένο ασπράδι στο σοκολατένιο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα.
    • Προσθέτουμε το υπόλοιπο χτυπημένο ασπράδι και το ενσωματώνουμε στο μείγμα σοκολάτας.
    • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.

    Για το ψήσιμο

    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 1 ώρα.
    • Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα 20΄.
    • Το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.
    • Ζεστό είναι συγκλονιστικό και κρύο είναι τέλειο!

    Για το σερβίρισμα

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για να συντηρείτε σωστά τη σοκολάτα στο ψυγείο ή στο ντουλάπι σας.

    Αν σας άρεσε η σοκολατόπιτα με φουντούκια, θα ξετρελαθείτε και με την παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται