Κοκκινιστή συκωταριά με ντομάτα και χόρτα

Υλικά

Για την κοκκινιστή συκωταριά με ντομάτα και χόρτα

  • 1 συκωταριά από κατσικάκι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. σπανάκι, λάπαθα ή σέσκουλα
  • 1/2 ματσ. άνηθο
  • 1/2 ματσ. μάραθο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κοκκινιστή συκωταριά

Καθαρίζουμε πρώτα τη συκωταριά.

Τη ζεματάμε σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά.

Την αφήνουμε να στραγγίσει.

Μόλις κρυώσει, την ψιλοκόβουμε.

Χοντροκόβουμε τα χόρτα και τα ζεματάμε για 2΄-3΄ σε νερό που βράζει.

Τα στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη συκωταριά.

Τα σοτάρουμε για 7΄-8΄και προσθέτουμε τον πελτέ.

Τον τρίβουμε στη βάση του σκεύους.

Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τα χόρτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15΄-20΄ μέχρι να μείνει η συκωταριά με το λάδι της.

Προς το τέλος πασπαλίζουμε τον άνηθο και το μάραθο.

https://www.argiro.gr/recipe/sukotaritsa-tigania-me-ntomata/