Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε 3 λαμαρίνες.
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα.
Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.
Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2 με 3 λεπτά.
Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια.
Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για να ομογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαρη και να κρυώσει καλά.
Προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους, πάντα χτυπώντας με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να κρεμώσει.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3 με 4 λεπτά.
Το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει.
Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε για 1 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας και τα καρύδια.
Με ένα κουτάλι αφήνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στη λαδόκολλα, αφήνοντας 3-4 εκ. κενό ανάμεσα (απλώνουν στο ψήσιμο).
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες αλλά η μέση να παραμείνει μαλακή.
Αφού ψηθούν με προσοχή – πρέπει να είναι ακόμη μαλακά – τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.