Τα ωραιότερα μπισκότα σοκολάτας, chocolate chip cookies! Μοναδική συνταγή για μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας. Δοκιμάστε αυτά τα υπέροχα μπισκότα σοκολάτας και θα...

Τα ωραιότερα μπισκότα σοκολάτας, chocolate chip cookies! Μοναδική συνταγή για μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας. Δοκιμάστε αυτά τα υπέροχα μπισκότα σοκολάτας και θα πάθετε τη πλάκα σας!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα ωραιότερα μπισκότα σοκολάτας

  • 480 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρικής
  • 450 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 3 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κρόκους από μεγάλα αυγά
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 300 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μπισκότα σοκολάτας

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα.

    Στρώνουμε λαδόκολλα σε 3 λαμαρίνες.

    Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα.

    Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.

    Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2 με 3 λεπτά.

    Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος.

    Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά.

    Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια.

    Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για να ομογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαρη και να κρυώσει καλά.

    Προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους, πάντα χτυπώντας με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να κρεμώσει.

    Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3 με 4 λεπτά.

    Το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει.

    Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε για 1 λεπτά.

    Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας και τα καρύδια.

    Με ένα κουτάλι αφήνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στη λαδόκολλα, αφήνοντας 3-4 εκ. κενό ανάμεσα (απλώνουν στο ψήσιμο).

    Διαφήμιση

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες αλλά η μέση να παραμείνει μαλακή.

    Αφού ψηθούν με προσοχή – πρέπει να είναι ακόμη μαλακά – τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×