Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
Εξοπλισμός
Ταρτιέρα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
- Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης για την τάρτα σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να μαζευτούν σε μπάλα.
- Πατάμε με τις παλάμες να γίνει η ζύμη πλακέ.
- Σε βουτυρωμένη μεγάλη ταρτιέρα, βάζουμε τη ζύμη.
- Την απλώνουμε με τα δάχτυλα ή με τη βάση ενός ποτηριού. Φροντίζουμε να είναι παντού ισόπαχη.
- Ανασηκώνουμε τη ζύμη ώστε να δημιουργήσουμε τοιχώματα.
- Κόβουμε ότι περισσεύει από το χείλος της ταρτιέρας.
- Τρυπάμε ελαφρά το φύλλο με πιρούνι.
- Την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
- Σε δυνατή φωτιά ψήνουµε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο για 5-6΄.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Το βγάζουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Βάζουµε τα αυγά σε ένα µπολ, προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια, την κρέμα γάλακτος light, το µοσχοκάρυδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Τα χτυπάµε µε το σύρµα να αναµειχθούν καλά.
- Πάνω στη ζύμη τάρτας, βάζουμε το κοτόπουλο σε όλη την επιφάνεια.
- Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα σε όλη την επιφάνεια.
- Τοποθετούµε την τάρτα στη µεσαία σχάρα του φούρνου και µε προσοχή ρίχνουµε λίγο λίγο το υγρό µείγµα (αυγά κρέμα).
- Βάζουµε εδώ κι εκεί τα κρύα κοµµάτια βουτύρου στην επιφάνεια.
- Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια και να πήξει η κρέµα.
- Αφήνουµε την τάρτα να κρυώσει για 15-20 λεπτά και να σταθεροποιηθεί.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και την κόβουµε σε κοµµάτια.
- Σερβίρουµε µε ψητά ντοματίνια και ανάµεικτη πράσινη σαλάτα.