Για την τάρτα με μανιτάρια
Για την τάρτα με μανιτάρια χρησιμοποιώ μία δόση ζύμη τάρτας χωρίς αυγό που είναι ιδανική για αλμυρή τάρτα. Στρώνω την τάρτα σε ταρτιέρα 26εκ. και την ψήνω σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής ενώ ετοιμάζω τη γέμιση.
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βασική ζύμη για τάρτα με αυγό.
Για τη γέμιση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και τα μανιτάρια.
Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά ανακινώντας τα μανιτάρια, να ψηθούν και να στεγνώσουν.
Αφαιρούμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Σοτάρουμε για 1 – 2 λεπτά ανακατεύοντας.
Τώρα τα μανιτάρια πρέπει να είναι τελείως στεγνά και να μοσχοβολάνε.
Αφήνουμε την φάρσα μανιταριών στην άκρη.
Για την κρέμα τυριού
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και τα αυγά.
Με σύρμα τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το σχοινόπρασο.
Βάζουμε μέσα στην ψημένη τάρτα τα μισά μανιτάρια και το τριμμένο τυρί.
Περιχύνουμε με την μισή κρέμα τυριού.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα τυριού.
Ψήνουμε την τάρτα μανιταριών για 40 περίπου λεπτά, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα στους 160ºC.
Για το σερβίρισμα
Βγάζουμε την τάρτα μανιτάρια από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει να σταθεροποιηθεί για να κόψουμε σε κομμάτια.
Μετά από 10 λεπτά σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Δες εδώ περισσότερες συνταγές με μανιτάρια!