Εκτέλεση
Για την τάρτα με μανιτάρια, πρώτα καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Σοτάρουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν. Αφαιρούμε το σκόρδο.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, σε μία μικρή κατσαρόλα, το βούτυρο να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα να ψηθεί για 1΄.
Προσθέτουμε το γάλα ζεστό κι ανακατεύουμε λίγα λεπτά να δέσει η μπεσαμέλ. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία.
Προσθέτουμε στην κρέμα το αυγό χτυπημένο, τη φέτα σε μικρά κομμάτια, τη γραβιέρα τριμμένη και τα αρωματικά. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε μια φόρμα 22 εκ. με λίγο βούτυρο ή λάδι. Στρώνουμε το φύλλο κουρού.
Βάζουμε τη γέμιση μέσα στην τάρτα.
Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε την τάρτα με μανιτάρια στους 200 °C στον αέρα, για 40 λεπτά, να ροδίσει η τάρτα.
Βγάζουμε την τάρτα μανιτάρια από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει να σταθεροποιηθεί για να κόψουμε σε κομμάτια.
Σε 10 λεπτά σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.