• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
85
  • 1 έτοιμο φύλλο ζύμη τάρτας
  • 300 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. ζάχαρη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 4 κρόκοι
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • φράουλες για το γαρνίρισμα
  • άχνη και κακάο για το πασπάλισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την τάρτα με σοκολάτα

    Απλώνουμε πρώτα τη ζύμη σε ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκ.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 οC στις αντιστάσεις.

    Χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη με μίξερ χειρός να ασπρίσουν και να αφρατέψουν σαν κρέμα.

    Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα τη βανίλια και το αλάτι.

    Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί η κρέμα σοκολάτας.

    Γεμίζουμε την ταρτιέρα με το μείγμα σοκολάτας.

    Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 30΄ μέχρι να στέκεται η κρέμα.

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν τη σερβίρουμε.

    Γαρνίρουμε την τάρτα με φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα.

    Πασπαλίζουμε με άχνη ή κακάο.

    Και μετά την τάρτα με σοκολάτα και φράουλες, δείτε και την παρακάτω φανταστκή συνταγή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται