Τάρτα με σολομό και κρεμώδη γέμιση

Απολαυστική τάρτα με σολομό και κρεμώδη, αρωματική γέμιση. Μια εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή, ιδανική για ορεκτικό, με πλούσια γεύση και τέλεια υφή.

Εύκολη
0:55

6-8

10 λεπτά

45 λεπτά

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς τη βάση και τα πλαϊνά τοιχώματα μιας ταρτιέρας διαμέτρου 25εκ.
  3. Στρώνουμε μέσα το φύλλο και κόβουμε τις άκρες που εξέχουν περιμετρικά. Το ψήνουμε για 15 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του.
  4. Ψιλοκόβουμε το σολομό και τον διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένο.
  5. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το πράσο, το καρότο και 1/2 φλιτζ. νερό και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιούν όλα τα υγρά και να μαλακώσουν τα πράσα.
  6. Όταν στεγνώσουν, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τα φρέσκα κρεμμύδια. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  7. Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα τα αυγά, το γιαούρτι και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο.
  8. Απλώνουμε στη μισοψημένη βάση της τάρτας τα σοταρισμένα υλικά και τον ψιλοκομμένο σολομό και τα περιχύνουμε σιγά σιγά και με προσοχή με το μείγμα των αυγών.
  9. Ψήνουμε την τάρτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει η επιφάνειά της.
  10. Την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά προτού τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με λίγο σχοινόπρασο.
Απόρρητο