Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 180-200°C.
Απλώνουμε τα φουντούκια στο ταψάκι και τα ψήνουμε για 10-12΄ λεπτά να ροδίσουν.
Τα βάζουμε σε καθαρή πετσέτα και τα τρίβουμε να ξεφλουδίσουν.
Κρατάμε 10-12 φουντούκια για γαρνιτούρα και αφού κρυώσουν τα αλέθουμε σε σκόνη.
Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε την κρέμα και τα μισά αλεσμένα φουντούκια.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι στις άκρες να εμφανιστούν φουσκάλες αλλά η κρέμα να έχει πάρει βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να σταθεί η κρέμα μια ώρα και να αρωματιστεί από τα φουντούκια.
Σουρώνουμε την κρέμα σε λεπτή σήτα.
Βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά.
Προσοχή το μπολ του μπεν μαρί να μην ακουμπάει στο βραστό νερό.
Ανακατεύουμε τακτικά να λιώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε την κρέμα και χτυπάμε με σύρμα και ανακατεύουμε γρήγορα να ενωθούν.
Ρίχνουμε αλάτι και βανίλια και τα υπόλοιπα φουντούκια αλεσμένα.
Αδειάζουμε τη κρέμα στην ψημένη τάρτα και με προσοχή να μη χυθεί έξω, βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να σφίξει.
Για να σερβίρουμε, αφήνουμε όπως όλα τα γλυκά με σοκολάτα να σταθεί για 20-30΄, να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Γαρνίρουμε με τα ολόκληρα φουντούκια.