Τερίνα µε πιπεριές Φλωρίνης

Τερίνα με πιπεριές Φλωρίνης και αφράτο μείγμα τυριού. Μια εντυπωσιακή, ελαφριά συνταγή, ιδανική για ορεκτικό ή γιορτινό μπουφέ.

Εύκολη
1:00

8 μερίδες

30 λεπτά

30 λεπτά

τερινα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Φούρνος

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Ντύνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάφανη μεμβράνη, αφήνοντας αρκετό περιθώριο να προεξέχει από τα τοιχώματα.
  2. Τοποθετούμε τις πιπεριές ολόκληρες σε ταψί και τις ψήνουμε στους 200°C, στον αέρα, μέχρι να μαυρίσει και να φουσκώσει η φλούδα τους.
  3. Μεταφέρουμε τις ψημένες πιπεριές σε σακούλα τροφίμων, την κλείνουμε και τις αφήνουμε να ιδρώσουν ώστε να ξεφλουδίζονται εύκολα.
  4. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές όσο είναι ακόμη ζεστές. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες και τις κόβουμε σε 2–3 λωρίδες η καθεμία. Τις αφήνουμε για λίγα λεπτά σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  5. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν.
  6. Σε μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας με κουτάλι ή σύρμα μέχρι να σχηματιστεί ομοιογενές μείγμα.
  7. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
  8. Στύβουμε καλά τις ζελατίνες και τις διαλύουμε σε 3 κ.σ. βραστό νερό, ανακατεύοντας γρήγορα. Αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να πέσει η θερμοκρασία και τις ενσωματώνουμε στο μείγμα τυριού με συνεχές ανακάτεμα.
  9. Στρώνουμε τη βάση και τα τοιχώματα της φόρμας με λωρίδες πιπεριάς.
  10. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος τυριού στη φόρμα.
  11. Προσθέτουμε μια στρώση πιπεριάς, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα τυριού και ολοκληρώνουμε καλύπτοντας με τις υπόλοιπες πιπεριές. Κλείνουμε καλά με τη μεμβράνη.
  12. Παγώνουμε την τερίνα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  13. Ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας τη φόρμα σε πιατέλα και αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη. Κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  14. Γαρνίρουμε κάθε φέτα με λίγες σταγόνες βαλσαμικού και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
  15. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και πράσινη σαλάτα.

Tips

  • Για να ντύσουμε εύκολα τη φόρμα µε μεμβράνη, τη βρέχουμε ελαφρά. Έτσι κολλάει η μεμβράνη στα τοιχώματα και το «ντύσιμο» της φόρμας δεν µας δυσκολεύει.
Απόρρητο