Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Ντύνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάφανη μεμβράνη, αφήνοντας αρκετό περιθώριο να προεξέχει από τα τοιχώματα.
- Τοποθετούμε τις πιπεριές ολόκληρες σε ταψί και τις ψήνουμε στους 200°C, στον αέρα, μέχρι να μαυρίσει και να φουσκώσει η φλούδα τους.
- Μεταφέρουμε τις ψημένες πιπεριές σε σακούλα τροφίμων, την κλείνουμε και τις αφήνουμε να ιδρώσουν ώστε να ξεφλουδίζονται εύκολα.
- Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές όσο είναι ακόμη ζεστές. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες και τις κόβουμε σε 2–3 λωρίδες η καθεμία. Τις αφήνουμε για λίγα λεπτά σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
- Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας με κουτάλι ή σύρμα μέχρι να σχηματιστεί ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Στύβουμε καλά τις ζελατίνες και τις διαλύουμε σε 3 κ.σ. βραστό νερό, ανακατεύοντας γρήγορα. Αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να πέσει η θερμοκρασία και τις ενσωματώνουμε στο μείγμα τυριού με συνεχές ανακάτεμα.
- Στρώνουμε τη βάση και τα τοιχώματα της φόρμας με λωρίδες πιπεριάς.
- Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος τυριού στη φόρμα.
- Προσθέτουμε μια στρώση πιπεριάς, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα τυριού και ολοκληρώνουμε καλύπτοντας με τις υπόλοιπες πιπεριές. Κλείνουμε καλά με τη μεμβράνη.
- Παγώνουμε την τερίνα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας τη φόρμα σε πιατέλα και αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη. Κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Γαρνίρουμε κάθε φέτα με λίγες σταγόνες βαλσαμικού και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και πράσινη σαλάτα.
Tips
- Για να ντύσουμε εύκολα τη φόρμα µε μεμβράνη, τη βρέχουμε ελαφρά. Έτσι κολλάει η μεμβράνη στα τοιχώματα και το «ντύσιμο» της φόρμας δεν µας δυσκολεύει.









