Τηγανίτες μήλου

Αφράτες και αρωματικές τηγανίτες με μήλο. H πιο απλή και γρήγορη συνταγή για γλυκό πρωινό ή σνακ!

Εύκολη
0:10

10 τεμέχια

5 λεπτά

5 λεπτά

τηγανιτεσ μηλου - τηγανιτεσ με μηλο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Κόσκινο

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

    1. Πρώτα κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σχηματίζουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
    2. Σε ξεχωριστό σκεύος χτυπάμε το αυγό με το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα στη λακκούβα. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
    3. Στο τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα και ανακατεύουμε. Αν το μείγμα γίνει πολύ αραιό λόγω των υγρών από το μήλο, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για να δέσει καλύτερα.
    4. Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα, σχηματίζοντας μικρές τηγανίτες.
    5. Τηγανίζουμε για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
    6. Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αραιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
    7. Περιχύνουμε τις τηγανίτες με το ζεστό μείγμα μελιού-βουτύρου και σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα.

Tips

  • Μια πρέζα μαγειρική σόδα μέσα στο μείγμα θα κάνει τις τηγανίτες πιο φουσκωτές και αφράτες.
  • Μπορείτε να ψιλοκόψετε το ένα μήλο σε μικρά καρέ και να τρίψετε το υπόλοιπο, για ποικιλία στην υφή.
  • Αν έχετε χρόνο, αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά στον πάγκο — έτσι οι τηγανίτες θα γίνουν ακόμα πιο αφράτες.
  • Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε στο χυλό όποιο φρούτο σας αρέσει, για επιπλέον γεύση και χρώμα.

τηγανιτεσ μηλου - τηγανιτεσ με μηλο

Απόρρητο