Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΗΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΗΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρώτα κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι, έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και κάνουμε λακκούβα στο κέντρο.
- Χτυπάμε το αυγό με το γάλα, τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Τέλος βάζουμε και τα τριμμένα μήλα.
- Αν το μήλο κατεβάσει πολύ υγρό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι, να χυλώσει.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε κουταλιές μείγματος.
- Ροδίζουμε κάθε τηγανίτα 1΄ από κάθε πλευρά.
- Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι, να αραιώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε τις τηγανίτες μήλου και τις φαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Μία πρέζα μαγειρική σόδα μέσα στο μείγμα θα κάνει τις τηγανίτες πολύ φουσκωτές.
- Μπορείτε να ψιλοκόψετε το ένα μήλο σε μικρά καρέ και να τρίψετε το υπόλοιπο.
- Εάν έχετε χρόνο αφήστε το μείγμα να σταθεί για 20′ στον πάγκο.
- Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι φρούτο σας αρέσει στο χυλό.