Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Πρώτα κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σχηματίζουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
- Σε ξεχωριστό σκεύος χτυπάμε το αυγό με το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα στη λακκούβα. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Στο τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα και ανακατεύουμε. Αν το μείγμα γίνει πολύ αραιό λόγω των υγρών από το μήλο, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για να δέσει καλύτερα.
- Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα, σχηματίζοντας μικρές τηγανίτες.
- Τηγανίζουμε για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αραιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε τις τηγανίτες με το ζεστό μείγμα μελιού-βουτύρου και σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα.
Tips
- Μια πρέζα μαγειρική σόδα μέσα στο μείγμα θα κάνει τις τηγανίτες πιο φουσκωτές και αφράτες.
- Μπορείτε να ψιλοκόψετε το ένα μήλο σε μικρά καρέ και να τρίψετε το υπόλοιπο, για ποικιλία στην υφή.
- Αν έχετε χρόνο, αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά στον πάγκο — έτσι οι τηγανίτες θα γίνουν ακόμα πιο αφράτες.
- Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε στο χυλό όποιο φρούτο σας αρέσει, για επιπλέον γεύση και χρώμα.