Είναι φανταστικές! Μυρωδάτες και αφράτες τηγανίτες μήλου από την Αργυρώ είναι η πιο εύκολη συνταγή που θα μπορούσατε να...

Είναι φανταστικές! Μυρωδάτες και αφράτες τηγανίτες μήλου από την Αργυρώ είναι η πιο εύκολη συνταγή που θα μπορούσατε να φτιάξετε.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τις τηγανίτες μήλου

  • 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 μεγάλα ή 3 μικρά μήλα καθαρισμένα και τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • Για το γαρνίρισμα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • Φρέσκα φρούτα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αυτές οι τηγανίτες μήλου είναι οι πιο μοσχομυριστές τηγανίτες που έχετε ποτέ δοκιμάσει. Τόσο νόστιμες και απολαυστικές που και το topping είναι περιττό! Επειδή είναι τηγανίτες με μήλο μέσα στο χυλό, το απλό ζυμάρι μεταμορφώνεται σε ένα μείγμα μοναδικά γευστικό και μυρωδάτο. Φανταστείτε τα αρώματα που απελευθερώνονται στο τηγάνι όταν ψήνονται και τη μοναδική υφή που έχουν αυτές οι τηγανίτες. Μια φορά να τις φτιάξετε και θα αποκτήσουν όνομα με ονοματεπώνυμο. Τηγανίτες μήλου Αργυρώ θα τις λέτε και θα τις φτιάχνετε ξανά και ξανά. Είναι η εύκολη λύση για σνακ για κάθε ώρα της μέρας. Οι τηγανίτες με μήλο έχουν την πιο εύκολη συνταγή που μπορεί να γίνει ανάρπαστη σε κάθε σπίτι. Ξεκινάμε συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά για την συνταγή μας,

    Για τις τηγανίτες μήλου

    Πρώτα κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και κάνουμε λακκούβα στο κέντρο.

    Χτυπάμε το αυγό με το γάλα, τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

    Τέλος βάζουμε και τα τριμμένα μήλα.

    Αν το μήλο κατεβάσει πολύ υγρό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι, να χυλώσει.

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε κουταλιές μείγματος.

    Ροδίζουμε κάθε τηγανίτα 1΄ από κάθε πλευρά.

    Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι, να αραιώσει.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

    Περιχύνουμε τις τηγανίτες μήλου.

    Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα.

    Διαφήμιση

    Μυστικά

    Μία πρέζα μαγειρική σόδα μέσα στο μείγμα θα κάνει τις τηγανίτες πολύ φουσκωτές.

    Μπορείτε να ψιλοκόψετε το ένα μήλο σε μικρά καρέ και να τρίψετε το υπόλοιπο.

    Εάν έχετε χρόνο αφήστε το μείγμα να σταθεί για 20′ στον πάγκο.

    Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι φρούτο σας αρέσει στο χυλό.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×