Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το στραγγιστό γιαούρτι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι, να ομογενοποιηθούν.
- Βάζουμε ένα τουλπάνι στο σουρωτήρι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του γιαουρτιού. Κλείνουμε σε πουγκί και δένουμε το ύφασμα.
- Στερεώνουμε μια κουτάλα στο σουρωτήρι και κρεμάμε το πουγκί ώστε να στραγγίζει τα υγρά. Το αφήνουμε σε αυτήν τη θέση, σε
θερμοκρασία δωματίου για μία νύχτα – όσο περισσότερο στραγγίσει τόσο πιο πηχτό θα είναι το τυρί κρέμα. - Κατόπιν, το διατηρούμε στο ψυγείο όπου θα συνεχιστεί η διαδικασία για πιο σφιχτό αποτέλεσμα.
- Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, να λιώσει.
- Όταν αρχίσει να σχηματίζει αφρό στην επιφάνεια, πάρει χρυσό χρώμα και μοσχοβολάει, προσθέτουμε τις πιπεριές τσίλι και το μπούκοβο.
- Ανακινούμε το τηγάνι και προσέχουμε να μην καεί τελείως η πρωτεΐνη βουτύρου, απλά να πάρει χρυσορόδινο χρώμα.
- Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το μέλι ανακινώντας για να λιώσει.
- Σερβίρουμε το τυρί κρέμα σε ένα ανοιχτό ρηχό μπολ. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, κάνουμε στην επιφάνειά του κυκλικά σχέδια και ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
- Περιχύνουμε με το ροδισμένο πικάντικο βούτυρο, γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φύτρες και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.