Τυρί κρέμα με πιπεριές τσίλι

Αφράτο τυρί κρέμα, ιδανικό για σνακ σε πάρτι ή ως ντιπ για να το μοιραστείτε! Γλυκό, πικάντικο και πεντανόστιμο.

Εύκολη
0:15

4 μερίδες

10 λεπτά

5 λεπτά

τυρι κρεμα

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το στραγγιστό γιαούρτι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι, να ομογενοποιηθούν.
  2. Βάζουμε ένα τουλπάνι στο σουρωτήρι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του γιαουρτιού. Κλείνουμε σε πουγκί και δένουμε το ύφασμα.
  3. Στερεώνουμε μια κουτάλα στο σουρωτήρι και κρεμάμε το πουγκί ώστε να στραγγίζει τα υγρά. Το αφήνουμε σε αυτήν τη θέση, σε
    θερμοκρασία δωματίου για μία νύχτα – όσο περισσότερο στραγγίσει τόσο πιο πηχτό θα είναι το τυρί κρέμα.
  4. Κατόπιν, το διατηρούμε στο ψυγείο όπου θα συνεχιστεί η διαδικασία για πιο σφιχτό αποτέλεσμα.
  5. Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, να λιώσει.
  6. Όταν αρχίσει να σχηματίζει αφρό στην επιφάνεια, πάρει χρυσό χρώμα και μοσχοβολάει, προσθέτουμε τις πιπεριές τσίλι και το μπούκοβο.
  7. Ανακινούμε το τηγάνι και προσέχουμε να μην καεί τελείως η πρωτεΐνη βουτύρου, απλά να πάρει χρυσορόδινο χρώμα.
  8. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το μέλι ανακινώντας για να λιώσει.
  9. Σερβίρουμε το τυρί κρέμα σε ένα ανοιχτό ρηχό μπολ. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, κάνουμε στην επιφάνειά του κυκλικά σχέδια και ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
  10. Περιχύνουμε με το ροδισμένο πικάντικο βούτυρο, γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φύτρες και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Απόρρητο